Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( h αποτίμηση του ολ σταρ γκέιμ :: 27/2/2006 20:28:29) 

H αποτίμηση του Ολ σταρ γκέιμ

ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

Για ένα διήμερο (Σάββατο - Κυριακή) πρωτεύουσα του μπάσκετ ήταν -δικαιωματικά- η πόλη της Λάρισας. Κάνοντας μια αντικειμενική αποτίμηση της γιορτής του μπάσκετ θα την χαρακτήριζα από πλευράς διοργάνωσης σαν μία από τις καλύτερες που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ, με τη θετική συμβολή των διαφόρων φορέων της Λάρισας και των ομάδων τους. Και γι' αυτόν το λόγο αξίζουν συγχαρητήρια στον ΕΣΑΚΕ, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο, κ.κ. Οικονομίδη και Μαλάκο αντίστοιχα, καθώς και στα βασικά στελέχη Κονδύλη και Νικολακόπουλο και το υπαλληλικό προσωπικό. Μόνον ο Ρένος Χαραλαμπίδης "συνελήφθη" εκτός κλίματος και αυτός δικαιολογημένα γιατί δεν ανήκει καθόλου στον χώρο.

Ο βασικός παρουσιαστής του διημέρου ο εκφωνητής του Αμαρουσίου "Μάικ" κράτησε με άψογο τρόπο τα ηνία. Και μάλιστα, αν είχε την εμπειρία να καλύπτει "τα κενά" που παρουσιάζονταν η εικόνα του Ολ σταρ γκέιμ από ηχητικής πλευράς δεν θα παρουσίαζε κανένα ψεγάδι. Θα επισημάνω τα πιο εντυπωσιακά σημεία του Ολ σταρ γκέιμ που παρουσίασαν βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Η είσοδος των παικτών θύμιζε ΝΒΑ. Ήταν εύστοχη η έμπνευση των διοργανωτών να βγαίνουν ένας - ένας οι παίκτες μέσα από προπέτασμα καπνού και ενώ οι προβολείς έπεφταν επάνω τους, συνυπήρχαν αρμονικά τα διάφορα ηχητικά εφέ και η μουσική υπόκρουση. Όπως βέβαια και η πρωτοτυπία να φοράει ο κάθε παίκτης τη φόρμα της ομάδας που ανήκει.

Η παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού που έκανε και το τζάμπολ του αγώνα έδωσε ιδιαίτερα οντότητα και λάμψη στο θεσμό. Η εξέλιξη του αγώνα κράτησε στο μεγαλύτερό της διάστημα αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου χάρις στο υψηλό επίπεδο, αλλά και τη διάθεση των παικτών.

Σχορτσιανίτης, Πάντιους, Παπανικολάου, Βασιλειάδης Καστλ, Στακ, Μπρέισι και Γκαγκαλούδης ήταν αυτοί, που με τη διάθεση που επέδειξαν κράτησαν σε αρκετά καλό επίπεδο τον αγώνα.

Στο τέλος, η αγωνία ανέβηκε κατακόρυφα και το κλου της βραδιάς ήταν ανεπάντεχο (ισόπαλο αποτέλεσμα) που σε συνδυασμό με τα απρόοπτα χάπενινγκ έκλεισαν την αυλαία του Ολ σταρ γκέιμ με πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Όλα αυτά τα γεγονότα όμως δεν θα είχαν την ανάλογη λάμψη και απήχηση αν ο κόσμος της Λάρισας δεν κατέκλυζε το κλειστό της Νεάπολης. Ήταν πραγματικά μία υπέροχη παρουσία που λάμπρυνε τη βραδιά και εδώ η συμβολή των τοπικών ομάδων ήταν πολύ σημαντική.

Υπάρχει όμως και το σημαντικό "μήνυμα" που βγήκε από τη διοργάνωση. Παρακολουθώντας τον αγώνα του Σαββάτου μεταξύ των "Ρούκι" παικτών διαπίστωσα ότι υπάρχουν αρκετοί παίκτες που αποτελούν πραγματική ελπίδα για το άθλημα όπως ο Πρίντεζης ο Σάκοτα, ο Καραβασάνης, ο Ματαλόν, ο Καραβανάς, ο Βεργίνης, ο Μανωλόπουλος και ο Καλαϊτζίδης.