Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αρσεναλ :: 13/1/2006 21:26:09) 

ΑΡΣΕΝΑΛ

22 εκατομμύρια για ένα 17χρονο

Πρόταση 22 εκατ. ευρώ πρόκειται να καταθέσει η Άρσεναλ για το 17χρονο Τέο Γουόλκοτ, που θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά το Γουέιν Ρούνεϊ. Ο νεαρός άσος της Σαουθάμπτον, διεθνής με την εθνική Αγγλίας κάτω των 16, έχει πετύχει φέτος 12 γκολ με τους "Αγίους" στην Τσάμπιονσιπ. Στο μεταξύ, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ "έκλεισε" το 19χρονο Βασιρίκι Αμπού Ντιαμπί, τον οποίο είχε προσεγγίσει και ο Ζοζέ Μουρίνιο για την Τσέλσι. Ο νεαρός Γάλλος μέσος, που ανήκε στην Οσέρ, θα στοιχίσει 2,9 εκατ. ευρώ.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ των "κανονιέρηδων" βρίσκεται και ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος είναι ανεπιθύμητος στη Μονακό. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα "L' Equipe", οι Άγγλοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν 10 εκατ. ευρώ στους Μονεγάσκους για να αποκτήσουν τον 21χρονο επιθετικό από το Τόγκο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ από την 23άδα της Γκάνας για το κύπελλο Εθνών Αφρικής ο Μικαέλ Εσιέν, όπως ακριβώς ήθελαν οι άνθρωποι της Τσέλσι… Ο 24χρονος μέσος, που προέρχεται από τραυματισμό στον αστράγαλο, επέστρεψε προ ημερών στις προπονήσεις, αλλά και πάλι έμεινε εκτός λίστας.

Ο ΣΤΙΒ ΣΤΟΝΤΟΝ είναι και επίσημα ο νέος εκλέκτορας της εθνικής Ιρλανδίας. Ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την Ιρλανδία (102 αγώνες), ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν βοηθός προπονητή στη Γουόλσολ, διαδέχεται τον Μπράιαν Κερ. Εξάλλου, σε ρόλο τεχνικού συμβούλου αναλαμβάνει ο σερ Μπόμπι Ρόμπσον, αφού ο πρώην αμυντικός των Λίβερπουλ και Άστον Βίλα δεν έχει διατελέσει ποτέ στο παρελθόν πρώτος προπονητής.

ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ η Αρτμέντια Μπρατισλάβα, εξαργυρώνοντας την πέρα από κάθε προσδοκία πορεία της στο Τσάμπιονς λιγκ. Μετά τους Μπάλας Μπόρμπελι (δανεικός στην Καϊζερσλάουτερν) Γιαν Ντούριτσα (Σατούρν Μόσχας), οι Σλοβάκοι, που θα συνεχίσουν στους "32" του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, παραχώρησαν χθες τον επιθετικό Μπλάζεϊ Βάστσακ στην ιταλική Τρεβίζο, ενώ ο Γιαν Κόζακ δοκιμάζεται στην αγγλική Γουέστ Μπρομ.

ΜΑΡΣΙΟ ΑΜΟΡΟΖΟ

Δεύτερη ευκαιρία μέσω της Μίλαν

Νέα καριέρα στην Ευρώπη θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει ο Μάρσιο Αμορόζο, που πλέον αποτελεί και επίσημα παίκτη της Μίλαν. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος αποκτήθηκε για να αποτελέσει ρεζέρβα πολυτελείας αντί του Κριστιάν Βιέρι, επιστρέφει στην Ιταλία έπειτα από τεσσεράμισι χρόνια (Ουντινέζε 1996-99, Πάρμα 1999-2001) και αφού ενδιάμεσα είχε αγωνιστεί επίσης στις Ντόρτμουντ, Μάλαγα, προτού επιστρέψει στην πατρίδα του λόγω σοβαρών τραυματισμών στα γόνατα. Ο Αμορόζο, που τον περασμένο μήνα κατέκτησε το Μουντιάλ συλλόγων με τη Σάο Πάουλο, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 18 μηνών.