Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αγγλια: στο επικεντρο το ντερμπι του μαντσεστερ :: 13/1/2006 20:21:02) 

Επιμέλεια ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

ΑΓΓΛΙΑ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Γόητρο και ουσία

Η νέα εποχή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινά στο γήπεδο της μισητής συμπολίτισσας, Σίτι, στο τοπικό ντέρμπι που σημαίνει πολλά και για τους δύο. Οι "μπέμπηδες", που θα έχουν για πρώτη φορά τους Νεμάνια Βίντιτς, Πατρίς Εβρά, μετρούν 11 αγώνες χωρίς ήττα και έχουν την ευκαιρία να εδραιωθούν στη δεύτερη θέση, ενώ οι γηπεδούχοι του Στιούαρτ Πιρς δεν έχουν νιώσει… "αφεντικά" του Μάντσεστερ, στα τέσσερα τελευταία ματς.

Νέα πρόσωπα θα υπάρχουν και στο "Άνφιλντ", όπου τη φανέλα της Λίβερπουλ ίσως φορέσουν οι Γιαν Κρόμκαμπ, Ντάνιελ Άγκερ, στην σύγκρουση κορυφής με την Τότεναμ. Πολύ λιγότερο άγχος θα έχει η Τσέλσι, που φιλοξενείται από την ουραγό Σάντερλαντ και αναμένεται να πανηγυρίσει την έβδομη διαδοχική νίκη της. Η 22η αγωνιστική: Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουν., Άρσεναλ - Μίντλεσμπρο, Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ, Τσάρλτον - Μπέρμιγχαμ, Φούλαμ - Νιουκάστλ, Λίβερπουλ - Τότεναμ, Πόρτσμουθ - Έβερτον, Μπλάκμπερν - Μπόλτον (σήμερα), Γουίγκαν - Γουέστ Μπρομ, Σάντερλαντ - Τσέλσι (αύριο).

ΓΙΑ ΤΟ "12 στα 12": Τη 12η συνεχόμενη νίκη της στην πριμέρα ντιβισιόν, αλλά και 17η σε όλες τις διοργανώσεις, θα αναζητήσει η Μπαρτσελόνα κόντρα στην προτελευταία Μπιλμπάο, η οποία πάντως έχει μόνο μια ήττα στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της στο "Καμπ Νου". Σπουδαία δοκιμασία περιμένει την Οσασούνα στη Βαλένθια, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα προσπαθήσει να κλείσει τον α' γύρο επιστρέφοντας στις νίκες, παρότι θα υποδεχθεί τη Σεβίλλη χωρίς τους Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Γούντγκεϊτ, ούτε τον νεοαποκτηθέντα Κασάνο. Η 19η αγωνιστική: Μπέτις - Ατλέτικο, Βαλένθια - Οσασούνα (σήμερα), Λα Κορούνια - Αλαβές, Χετάφε - Θέλτα, Μάλαγα - Κάδιθ, Σανταντέρ - Βιγιαρεάλ, Σοσιεδάδ - Εσπανιόλ, Σαραγόσα - Μαγιόρκα, Μπαρτσελόνα - Μπιλμπάο, Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη (αύριο).

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ: Σε τεστ για το αν αντέχει να κυνηγήσει τη Γιουβέντους θα υποβληθεί στο "Ολίμπικο" η Μίλαν, ενώ η η Ρόμα θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για να προλάβει να πιάσει την τετράδα. Πιο εύκολο έργο θα έχει η "Κυρία", που υποδέχεται τη Ρετζίνα και μπορεί να ανεβάσει τη διαφορά της σε διψήφια τιμή, στο φινάλε του α' γύρου. Η 19η αγωνιστική: Λέτσε - Σαμπντόρια, Μεσίνα - Παλέρμο (σήμερα), Άσκολι - Έμπολι, Φιορεντίνα - Κιέβο, Ίντερ -Κάλιαρι, Γιουβέντους - Ρετζίνα, Λιβόρνο - Σιένα, Πάρμα - Λάτσιο, Ουντινέζε - Τρεβίζο, Ρόμα - Μίλαν (αύριο).

ΝΕΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ: Κάθε άλλο παρά εύκολο προμηνύεται το ντεμπούτο του Κριστιάν Βιέρι με τη φανέλα της Μονακό, αφού οι Μονεγάσκοι αντιμετωπίζουν την Μπορντό. Ενδιαφέρον έχει και το ματς της Οσέρ με τη Λανς, αφού οι γηπεδούχοι θέλουν ρεβάνς για την ντροπιαστική ήττα 7-0 του πρώτου γύρου, ενώ η πρωτοπόρος Λιόν στοχεύει σε νέα νίκη στο Νανσί. Η 22η αγωνιστική: Νανσί - Λιόν, Λε Μαν - Αζαξιό, Λιλ - Σοσό, Μονακό - Μπορντό, Ναντ - Νις, Οσέρ - Λανς, Στρασβούργο - Μετς (σήμερα). Παρί Σεν Ζερμέν - Τρουά, Σεντ Ετιέν - Τουλούζ, Μαρσέιγ - Ρεν (αύριο).