Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( χαντμπολ :: 12/1/2006 22:14:18) 

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η ήττα φέρνει μπλεξίματα

Την ήττα με 29-26 (ημίχρονο 14-13) γνώρισε η Εθνική ανδρών στο Έμεν από την Ολλανδία στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των προκριματικών, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007. Πλέον περιπλέκεται η κατάσταση στο πρώτο όμιλο, καθώς η Βοσνία νίκησε εκτός έδρας την Ιταλία με 32-29. Η βαθμολογία: Ελλάδα 4, Βοσνία 4, Ολλανδία 4, Ιταλία 0. Ο επόμενος αγώνας της Εθνικής θα γίνει την Κυριακή στη Μίκρα κόντρα στους Ολλανδούς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Ο Μίνως Κυριακού θα είναι ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, όπως αποφάσισε χθες με συντριπτική πλειοψηφία η ολομέλεια της ΕΟΕ. Ο κ. Κυριακού θα αντικαταστήσει τον κ. Φιλάρετο, που ολοκλήρωσε στις 31 Δεκεμβρίου τη θητεία του στη ΔΟΕ εξαντλώντας το όριο ηλικίας. Παράλληλα, η ολομέλεια αποφάσισε την αναμόρφωση του καταστατικού της ΕΟΕ.

ΤΖΟΥΝΤΟ: Σε ένα από τα κορυφαία τουρνουά του κόσμου το "Jikoro Kano" (αφιερωμένο στον εμπνευστή του τζούντο) θα αγωνιστούν ο Ηλίας και ο Διονύσης Ηλιάδης αύριο και μεθαύριο στην Ιαπωνία. Αυτή είναι και η δεύτερη συνεχής διοργάνωση που υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Για το Λος Άντζελες αναχώρησε χθες η ελληνική αποστολή, που θα συμμετάσχει στο δεύτερο παγκόσμιο κύπελλο της σεζόν (20-22 Ιανουαρίου). Της ομάδας ηγείται ο Θεσσαλονικιός παγκόσμιος πρωταθλητής Γιάννης Ταμουρίδης, που θα αγωνιστεί στο σκρατς και στους πόντους. Οι Βουκελάτος, Πενταράκης και Ματζουράνης αποτελούν το τρίο στο Ολυμπιακό σπριντ, ενώ οι νεαροί Βολικάκης και Ρέππας θα αγωνιστούν στα 200 μέτρα σπριντ.

ΒΟΛΕΪ: Συνάντηση με τις παίκτριες του Φιλαθλητικού είχε χθες ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Ανδρέου, ο οποίος αφού μελέτησε τη στατιστική της κάθε αθλήτριας, είπε μεταξύ άλλων, ότι έως τώρα υπήρχε το ελαφρυντικό της απειρίας, αλλά δεν θα το ανεχτεί από 'δω και πέρα.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στο παγκόσμιο κύπελλο, που θα γίνει στις 21-22 Ιανουαρίου, δήλωσε συμμετοχή ο παγκόσμιος πρωταθλητής Άρης Γρηγοριάδης.