Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ηττα 2-1 του απολλωνα απο τη λαρισα και αποκλεισμος απο το κυπελλο :: 12/1/2006 22:02:07) 

Ο Φέρστερ θα εκμεταλλευτεί την ολιγωρία της άμυνας του Απόλλωνα και με γυριστό σουτ θα δώσει τη νίκη και την πρόκριση στη Λάρισα.

ΗΤΤΑ 2-1 ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Τέλος διαδρομής

Μικρόψυχος… Απόλλων. Πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για να διεκδικήσει την πρόκριση στους ''8 '' του κυπέλλου απέναντι στη Λάρισα, όμως φάνηκε πως δεν είχε τις απαιτούμενες δυνάμεις και την ικανότητα για να το πετύχει. Μοιραία, γνώρισε την ήττα από την ΑΕΛ (1-2) που προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της συνάντησης Αιγάλεω-Ακράτητου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Η Λάρισα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Ακόμη κι όταν από σπόντα δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης, κατάφερε άμεσα να πετύχει το νικητήριο τέρμα. Οι παίκτες της θεσσαλικής ομάδας ξεκίνησαν πιο ζωντανά το παιχνίδι προσπαθώντας με γρήγορες επιθέσεις να βγουν στον αιφνιδιασμό. Ο Απόλλων ήταν νωθρός, ψάχνοντας άσκοπα τον καλό του εαυτό. Ήταν εμφανής η αδυναμία του να κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή και να προωθηθεί οργανωμένα στην επίθεση. Οι μπαλιές έβγαιναν με μεγάλη καθυστέρηση προς τους επιθετικούς, που είχαν ως μοναδικό αποδέκτη τον Παπά, που όμως δεν είχε τα ανάλογα στηρίγματα. Ήταν και η τακτική της Λάρισας που περιόρισε την οργανωτική και κατ' επέκταση επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων, που λίγες φορές απείλησαν την εστία της Λάρισας. Η Λάρισα προηγήθηκε στο 44', όταν έπειτα από προσπάθεια του Καλαντζή, με σουτ ο Σέρμπαν νίκησε τον ευρισκόμενο εκτός θέσης Κόβατς (0-1). Οι Θεσσαλοί δημιούργησαν προϋποθέσεις να σκοράρουν και νωρίτερα, ενώ ζήτησαν και πέναλτι στο 11', όταν ο Παπαδόπουλος βρήκε το πόδι του Κατσιαρού εντός περιοχής, αλλά ο Μπριάκος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΣΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ θα περίμενε κανείς μία διαφορετική αντίδραση από τους γηπεδούχους που αναλώθηκαν σε ημιτελείς προσπάθειες χωρίς εμπνεύσεις, ουσία και στρατηγική. Η ισοφάριση ήρθε αναπάντεχα στο 73' από λάθος του Κοτσόλη, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Χριστοφορίδης, ισοφαρίζοντας από το πουθενά (1-1), αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Φέρστερ βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Καλαμαριάς χαρίζοντας τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του.

Διαιτήτευσε ο Μπριάκος (Ηπείρου). Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Αμπονσά, Φέρστερ, Βέλα Τζούνιορ, Παπαδόπουλο, Σέρμπαν, Κυπαρίσση.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Κόβατς, Καραλιόπουλος (46' Καραμανλής), Πετκάκης, Αμπονσά (46' Σπυρόπουλος), Ιωάννου, Παπάς, Μουζαουί, Φυτανίδης, Μουράφσκι (72' Χριστοφορίδης), Κλέιτον, Παπαδόπουλος..

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Φέρστερ, Γκαλίτσιος, Καλαντζής, Σέρμπαν (80' Μπαχράμης), Κυπαρίσσης, Νταμπίζας, Βέλα Τζούνιορ (77' Γκίκας), Αλωνεύτης (88' Σπάσιτς), Διγκόζης, Κατσιαρός.