Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( απολογιεσ-κωμωδια και παλι στον αθλητικο δικαστη :: 20/1/2006 19:27:14) 

Ποια φωτοβολίδα; Ο Καλόπουλος έχει ανάψει… φωτιά για να ζεσταθεί.

Ποια χειροδικία; Ο Σάντος… ξεσκονίζει το μπουφάν του Αποστόλου.

Ποια σπασμένα καρεκλάκια; Οι οπαδοί κάνουν… ανακαίνιση στηνΤούμπα.

It's show time: Γιάννης Βούλτσης και Σάββας Θεοδωρίδης επί τω έργω.

ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ-ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ

Δεν έγιναν ποτέ!

Αθάνατη ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ενώπιον του αθλητικού δικαστή ακούστηκαν και χθες απίστευτα πράγματα για τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ΑΕΚ-Ατρόμητος και ΠΑΟΚ-Ξάνθη, λες και όλοι οι υπόλοιποι ζούμε σε κάποιον άλλον ποδοσφαιρικό πλανήτη…

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Από πού να αρχίσει κανείς;

1. Ο Ολυμπιακός έβγαλε όλη του τη χολή, κατηγορώντας το "τριφύλλι" για ηθική αυτουργία των όποιων επεισοδίων έγιναν στο Καραϊσκάκη. Κάποια στιγμή ακούστηκε κάτι το απίστευτο, αυτό που εκστόμισε ο αξιότιμος Γιάννης Βούλτσης (δικηγόρος του Ολυμπιακού): "Είναι ευτύχημα το ότι κερδίσαμε και πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας που δεν ξύπνησε το θηρίο", είπε ο… ποιητής. Δηλαδή αν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει, σύμφωνα με τον δικηγόρο, μπορεί να θρηνούσαμε και θύματα!

Προκλητικός, ως συνήθως, και ο Σάββας Θεοδωρίδης που δήλωσε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν θέατρο (για τη βροχή των dvd) ενώ τη δουλειά του έκανε και ο παρατηρητής του αγώνα κ. Χρονόπουλος που είπε: "Έπεσαν λίγα καπνογόνα στον περιβάλλοντα χώρο". Όσον αφορά αυτό που έσκασε στα πόδια του διαιτητή Καλόπουλου, εκείνη την ώρα ο παρατηρητής βρισκόταν στον τέταρτο όροφο του γηπέδου και δεν το είδε!!!

2. Τι να πει κανείς, όμως, για την ΑΕΚ που έχει "αυτοανακηρυχθεί" ως η ομάδα που πολεμά τη βία; Προφανώς όμως ο Ντέμης Νικολαΐδης και οι συνεργάτες του, δείχνουν ευαισθησία όταν πρόκειται για τους οργανωμένους και αντιθέτως καλύπτουν, όπως χθες, τον Φερνάντο Σάντος. Όλη η Ελλάδα είδε τη φωτογραφία με τον Πορτογάλο να έχει αρπάξει από το γιακά τον βοηθό του Παράσχου και άκουσε τον Έλληνα τεχνικό να καταγγέλλει τον Σάντος για χειροδικία κατά του συνεργάτη του, αλλά χθες για όλα έφταιγαν οι δημοσιογράφοι.

"Είχαμε μια φραστική αντιπαράθεση με τον Αντώνη Μήνου, δεν ήρθαμε σε επαφή και ο Σάντος αφού πρώτα έσπρωξε τον Μήνου μετά έσπρωξε και εμένα για να μας χωρίσει…", είπε ο υποτίθεται δαρμένος Απόστολος Αποστόλου και συμπλήρωσε: "Ό,τι είπε ο Παράσχος στη συνέντευξη Τύπου, το είπε λόγω έντασης και πικρίας".

Οι δύο δικηγόροι απέδωσαν τη διάσταση που πήρε το θέμα στους… δημοσιογράφους, ενώ ο δικηγόρος της ΑΕΚ πρόσθεσε για το πρήξιμο στα χείλη του Αποστόλου: "… το έχει από μικρή ηλικία".

3. Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών με τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων, ο ΠΑΟΚ χθες έδωσε συνέχεια με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Τσολακίδη να δηλώνει ενώπιον του αθλητικού δικαστή: "Πρόκειται για 4-5 στημένα άτομα που έρχονται στο γήπεδο για να κάνουν επεισόδια". Τα ίδια υποστήριξε και ο δικηγόρος της ΠΑΕ Δημοσθένης Στάμος τονίζοντας: "Όταν υπάρχουν 4-5 κατευθυνόμενοι, παύει η αντικειμενική ευθύνη της ΠΑΕ".

Υποστήριξαν, ακόμη, ότι δεν διεκόπη ο αγώνας και δεν κινδύνευσε κανείς από τη φωτιά που έβαλαν οι στημένοι οπαδοί, ενώ πρόσθεσαν ότι τα σπασμένα καθίσματα που πετάχτηκαν, είχαν… σπάσει σε προηγούμενους αγώνες.