Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο παοκ νικησε και... προσπερασε την ξανθη :: 15/1/2006 22:57:29) 

ΛΥΤΡΩΣΗ: Ο Σαλπιγγίδης με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Πιζανόφσκι.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Προσπάθεια του Μαλαδένη υπό την πίεση του Έμερσον. Μετά από καιρό ο Ξανθιώτης μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πήρε φανέλα βασικού.

Ο ΠΑΟΚ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ… ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Με το ίδιο νόμισμα

Μεγάλη μπάλα δεν έπαιξε, αλλά αυτή τη φορά δεν έχασε την ουσία! Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την Ξάνθη με το ίδιο νόμισμα του πρώτου γύρου (1-0), την προσπέρασε στη βαθμολογία και της πήρε την 4η θέση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε με το δεξί τον δεύτερο γύρο, έστω κι αν δε ενθουσίασε τους περίπου 5.000 φίλους του, που αψήφησαν το ψύχος και πήγαν στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, χρειάστηκε σχεδόν μισή ώρα για να αρχίσει να δείχνει μέσα στο γήπεδο, ποιος είναι το… αφεντικό. Ο Ματζουράκης παρέταξε μια ομάδα, καλά οργανωμένη στο μισό γήπεδο, η οποία με πολύ τρέξιμο και καλή αλληλοκάλυψη, πίεζε ψηλά, με αποτέλεσμα να κλείνει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Πιζανόφσκι και να δυσκολεύει την ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε ούτε κίνηση από τα άκρα, ούτε δημιουργικά χαφ, για να βρει τον τρόπο να πλησιάσει στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Έτσι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αναλώθηκε σε μακρινές μπαλιές με αποδέκτη τον Σαλπιγγίδη, που ήταν εύκολη λεία για την αντίπαλη άμυνα. Η Ξάνθη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και προσπάθησε να χτυπήσει στις κόντρες, αλλά την καλύτερή της ευκαιρία στο α΄ μέρος την έχασε ο… Κωνσταντινίδης, ο οποίος λίγο έλειψε να πετύχει με κεφαλιά το πέμπτο αυτογκόλ του ΠΑΟΚ φέτος στο 19΄, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα… κόρνερ. Στο πρώτο ημίωρο, ο Δικέφαλος ήταν αναιμικός, αλλά θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 21΄, όταν ο Παβιό κράτησε τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κασναφέρης δεν καταλόγισε το πέναλτι.

ΜΕΤΑ ΤΟ 30΄, ο ΠΑΟΚ βρήκε το ρυθμό του, κατάφερε να κυκλοφορήσει καλύτερα τη μπάλα, απόρροια της ανόδου του Εγκωμίτη και του Χριστοδουλόπουλου από τα άκρα και να δημιουργήσει τις πρώτες ευκαιρίες του. Στο 37΄, από πάσα του πρώτου, ο δεύτερος σούταρε άουτ από 20 μέτρα, στο 40΄ ο Σαλπιγγίδης "τσίμπησε" τη μπάλα και την πέρασε πάνω από τον Πιζανόφσκι, αλλά ο Άντζας πρόλαβε να διώξει, ενώ στο 44΄, ο 24χρονος φορ του ΠΑΟΚ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας κι έκανε την προβολή, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

ΣΤΟ Β΄ ΜΕΡΟΣ οι αλλαγές του Κωστίκου σε πρόσωπα, αλλά όχι και στην τακτική, δεν άλλαξαν τη μορφή του αγώνα. Η Ξάνθη ήταν πιο επικίνδυνη κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Κιντάνα, ο οποίος στο 50΄ σούταρε από θέση δεξιά αλλά απέκρουσε ο Φερνάντεζ και στο 60΄ από θέση βολής, σχεδόν εξ επαφής με τον Φερνάντεζ σούταρε άουτ! Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία το δεύτερο ημίχρονο και το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 62΄ λύτρωσε την ομάδα του. Στο υπόλοιπο διάστημα, ο Κωστίκος προτίμησε να διαφυλάξει τα νώτα του, παρά να κυνηγήσει δεύτερο γκολ. Ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε καλά, δεν συνάντησε μεγάλα προβλήματα και κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος, μην αφήνοντας την Ξάνθη να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.