Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο νικος ορφανος αντεξε τεσσερα χρονια στην αφανεια και τωρα πρωταγωνιστει :: 8/3/2006 20:14:26) 

Ο ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΝΤΕΞΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ

Τα χρόνια της υπομονής

Τέσσερα χρόνια είναι πολλά για να κάνεις υπομονή. Τρελαίνεσαι. Αρχίζεις να αμφισβητείς την πραγματικότητα, τον ίδιο σου τον εαυτό, αν αξίζεις να είσαι εκεί που είσαι. Ο Νίκος Ορφανός τα βίωσε όλα αυτά. Έπαιζε από καθόλου έως ελάχιστα και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στον Άρη. Το καλύτερό του παιχνίδι το έκανε προχθές, όταν αγωνιζόμενος στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα με τη Βιλερμπάν ήταν ο παίκτης - κλειδί, σύμφωνα με τον Αντρέα Ματζόν, για να πάρει ο Άρης τη νίκη.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Ο Ορφανός ήρθε στον Άρη την περίοδο 2001-02 από την Καστοριά. Στην πέμπτη του χρονιά στην ομάδα πήρε χρόνο συμμετοχής, ώστε να μπορεί να εκτιμηθεί η προσφορά του. Πίσω από τους Τέρελ Κασλ και Κόρεϊ Μπρούερ, ο Ορφανός προσπαθεί να κρατάει την ποιότητα στη θέση "1". Ο Αντρέα Ματζόν τον εμπιστεύεται πιο πολύ από κάθε άλλον προπονητή που είχε ο Ορφανός. Ο Δημήτρης Νικολαΐδης είναι ο άνθρωπος που πίστεψε στις δυνατότητές του και τον έχει βοηθήσει αφάνταστα. Γι' αυτό και προχθές, όταν ο Ορφανός έγινε αλλαγή στο φινάλε του αγώνα, όταν όλα είχαν κριθεί, ο "Νικόλ" τον αγκάλιασε σφιχτά και του έδωσε συγχαρητήρια. "Ήταν ακριβώς ό,τι ήθελα να πάρω εκείνη τη στιγμή, όταν βγήκα", είπε χθες ο 24χρονος πλέι μέικερ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ τα τέσσερα χρόνια απραξίας. "Είναι πολύ δύσκολο να περιμένεις. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να περιμένεις τέσσερα χρόνια. Είναι μεγάλο διάστημα. Να παίζεις ελάχιστα λεπτά σε μια χρονιά, είναι δύσκολο να αποκτήσεις ρόλο στην ομάδα. Είναι παράξενο. Μερικές φορές σκέφτεσαι αν αξίζει τον κόπο, αρχίζεις να αμφισβητείς τον εαυτό σου…", είπε ο Ορφανός την ώρα που δεχόταν τα πειράγματα του Σιγάλα, του Χαριτόπουλου και του Ασημακόπουλου, που τον περίμεναν για να παίξουν μονό πριν ξεκινήσει η προπόνηση. "Με υπομονή και δουλειά μόνο περνούν αυτές οι δύσκολες στιγμές. Κάποια στιγμή μου πέρασε από το μυαλό να φύγω από την ομάδα, αλλά επειδή πιστεύω ότι μπορώ να παίξω μπάσκετ στον Άρη, αμέσως έφευγε αυτή η σκέψη", αποκάλυψε ο 24χρονος παίκτης και πρόσθεσε: "Αρκετοί με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια για να αντέξω. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιον θα έλεγα τον Γιάννη Δαμιανίδη, γιατί ήταν από αυτούς που με στήριξαν όσο κανείς και πίστεψε σε μένα".

Ο ΟΡΦΑΝΟΣ είναι ο παλιότερος παίκτης του Άρη, κλείνει πέντε χρόνια, όμως δεν αισθάνεται και τόσο ωραία γιατί "πέντε χρόνια είναι πολλά. Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι νιώθω καλά, γιατί θα προτιμούσα να έπαιζα".