Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κακιουσης και ζντοβτς τα... λενε σημερα στο γηπεδο :: 5/1/2006 19:01:44) 

Ο Λευτέρης Κακιούσης.

Ο Γιούρι Ζντοβτς.

ΚΑΚΙΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΖΝΤΟΒΤΣ ΤΑ… ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Φίλος εναντίον φίλου

Οι κολλητοί. Χρόνια φίλοι και πρώην συμπαίκτες στον Ηρακλή, ο Λευτέρης Κακιούσης και ο Γιούρι Ζντοβτς θα είναι αντίπαλοι στο σημερινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τους "κυανόλευκους" στο κλειστό του Γαλατσίου. Μόλις τελειώσει ο αγώνας όμως, θα αγκαλιαστούν και θα θυμηθούν τα παλιά.

του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ

«Δυσάρεστη συγκυρία»

Ο Λευτέρης Κακιούσης θα αισθανθεί περίεργα σήμερα, όχι μόνο επειδή θα βρει απέναντί του τον Γιούρι Ζντοβτς, αλλά γιατί θα αντιμετωπίσει την ομάδα της καρδιάς του. Για πρώτη φορά μάλιστα, ως προπονητής. "Δεν θα είναι και ό,τι πιο ευχάριστο. Θα προσπαθήσω να ξεπεράσω τη συναισθηματική φόρτιση και την ψυχολογική πίεση. Είμαι επαγγελματίας και θα κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσει η ομάδα μου", παραδέχτηκε ο Θεσσαλονικιός προπονητής που θεωρεί, ότι ο παλιός του συμπαίκτης και πολύ καλός φίλος μπορεί να οδηγήσει τον Ηρακλή σε πιο ασφαλή μονοπάτια. "Ο Γιούρι έχει την εμπειρία και το σθένος να αντιμετωπίσει κάποιες καταστάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι η έλευσή του θα αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας. Εύχομαι κι ελπίζω να υπάρξει η ανάλογη στήριξη από τη διοίκηση, γιατί είμαι σίγουρος ότι σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις όλοι φεύγουν μακριά και πηδάνε από το καράβι. Δεν θα πρέπει να αφήσουν τον Γιούρι εκτεθειμένο και μόνο του. Είναι χρέος όλων να βοηθήσουν τον Ηρακλή αυτή τη δύσκολη περίοδο", είπε ο Κακιούσης και πρόσθεσε. "Θεωρώ ότι η χρονική στιγμή που ήρθε στον Ηρακλή δεν είναι η καλύτερη και παίρνει μεγάλο ρίσκο. Ελπίζω να αντέξει γιατί δεν ξέρει πώς λειτουργεί η ομάδα. Όταν καταλάβει εύχομαι να μην τρομάξει".

«Ο φίλος μου ο Λάκης»

Τέτοια σύμπτωση δεν θα μπορούσε ούτε να τη φανταστεί ο Γιούρι Ζντοβτς. Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ηρακλή θα τεθεί αντιμέτωπος σήμερα με την ΑΕΚ του Λευτέρη Κακιούση. Το "ξανθό σκυλί" πάντως, δεν κρύβει τη χαρά του γι' αυτό. "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συναντήσω και πάλι τον Λάκη (σ. σ. Λευτέρης Κακιούσης). Είναι ένας από τους καλύτερους φίλους που έχω κάνει τόσα χρόνια στα γήπεδα. Με ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι ξεκίνησε καριέρα προπονητή και μέχρι τώρα τα πηγαίνει πολύ καλά", είπε ο Σλοβένος τεχνικός και συμπλήρωσε. "Θα είμαστε αντίπαλοι για σαράντα λεπτά, αλλά τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα θα είμαστε φίλοι. Μετά το τέλος του παιχνιδιού θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε όμως δεν πρόκειται να μιλήσουμε για μπάσκετ". Όσο για το αγωνιστικό μέρος της αποψινής αναμέτρησης ο Ζντοβτς θεωρεί πως: "Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία παίζει στην Ευρωλίγκα κι έχει πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζει βέβαια κι αυτή το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποια προβλήματα όμως, δεν είναι κάτι που μας απασχολεί. Εμείς βλέπουμε τη δική μας ομάδα και πως θα ξεπεράσουμε τις απουσίες που έχουμε και φυσικά πως θα βελτιώσουμε την αγωνιστική μας εικόνα μας και τη βαθμολογική μας θέση".

Πλαισιο

Συμπαίκτες στο θρίαμβο

Ο Λευτέρης Κακιούσης και ο Γιούρι Ζντοβτς υπήρξαν συμπαίκτες επί τρεισήμισι χρόνια στον Ηρακλή (από την περίοδο 1993-94 μέχρι τα μέσα της σεζόν 1996-97) στη μεγάλη ομάδα του Ηρακλή που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Κυπελλούχων και κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εκτός από την άριστη συνεργασία μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου δημιούργησαν μια δυνατή φιλία που κρατάει μέχρι σήμερα. Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα, ο Ζντοβτς κάλεσε τον Κακιούση στον αποχαιρετιστήριο αγώνα που διοργάνωσε στη Λιουμπλιάνα, στον οποίο έδωσαν το παρών ιερά τέρατα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.