Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η καλαμαρια συνεχισε την παραδοση με τον οφη :: 15/1/2006 20:23:52) 

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ: Ο Χάρης Παπάς με πλασέ ανοίγει το σκορ για την Καλαμαριά.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι παίκτες του Απόλλωνα πανηγύρισαν την νίκη επί του ΟΦΗ.

Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ

Με τις ευλογίες του… Παπά

Η παράδοση, που έχει δημιουργήσει ο Απόλλων Καλαμαριάς τα τελευταία δύο χρόνια, σε βάρος του ΟΦΗ συνεχίστηκε και χθες, με τους «κοκκινόμαυρους» να παίρνουν σπουδαία νίκη με 2-1 έχοντας για πρωταγωνιστή τον Χάρη Παπά, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στο Παγκρήτιο Στάδιο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

Με πολλά ψυχικά αποθέματα μετά την κούραση αλλά και τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του κυπέλλου, οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη βρήκαν το κουράγιο για να πάρουν αυτό που ήθελαν, στο Ηράκλειο. Ο Σερραίος τεχνικός ανακάτεψε την τράπουλα, αλλά δεν άλλαξε το σύστημα σε 3-4-3 φρεσκάροντας την ομάδα στη μεσαία γραμμή χρησιμοποιώντας τους Σαμουηλίδη και Καραμανλή. Η εντολή του Κατσαβάκη ήταν να δώσουν χώρο στους παίκτες του ΟΦΗ και να εκμεταλλευτούν τα κενά που θα δημιουργούνταν στην αμυντική του γραμμή. Οι «κοκκινόμαυροι» δεν έχασαν καθόλου χρόνο και άγγιξαν το γκολ μόλις στο 3', αλλά ο Κλέιτον νικήθηκε από τον Σηφάκη. Ό,τι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος το πέτυχε ο Παπάς στο 10', ο οποίος με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ των Κρητικών ήταν άμεση και με έναν παίκτη, που επέστρεψε πριν από λίγο καιρό στα ελληνικά γήπεδα. Το ρολόι έδειχνε το 23' όταν μετά τη σέντρα του Σφακιανάκη, ο Οφορίκουε με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα κάνοντας το 1-1. Μετά το αρχικό σοκ της ισοφάρισης οι «κοκκινόμαυροι» συνέχισαν την τακτική των αντεπιθέσεων, έκλεισαν τους διαδρόμους που έφταναν οι γηπεδούχοι κοντά στην περιοχή του Κόβατς και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο σκορ.

Ο ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ βλέποντας ότι το παιχνίδι πηγαίνει εκεί που το θέλει δεν προχώρησε σε αλλαγές ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο και περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Ο Παπάς συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει τους αντιπάλους αμυντικούς και στο 59' ο Ρουμπάκης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα των γηπεδούχων οι «κοκκινόμαυροι» συνέχισαν να έχουν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και ο τεχνικός του Απόλλωνα ρίσκαρε, αλλάζοντας το σύστημα σε 3-4-3 και ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Μουζαουί και Παρμαξίδη. Οι Κρητικοί συνέχισαν να απειλούν, αλλά ο εκεί ήταν ο φύλακας-άγγελος του Απόλλωνα, Πάβελ Κόβατς, ο οποίος σταμάτησε τους Νουαφόρ (78') και τον Κουνενάκη (79') διατηρώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ δεκάλεπτο του αγώνα οι «κοκκινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητά τους σε μια ξαφνική αντεπίθεση και στο 84', ο Παπάς μπήκε από τα δεξιά πραγματοποίησε τη σέντρα με τους αμυντικούς του ΟΦΗ να ολιγωρούν και η «χρυσή» αλλαγή ο Παρμαξίδης έπιασε απευθείας σουτ, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Σηφάκη κάνοντας το 1-2. Οι Καλαμαριώτες θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη στο 88'. Πάλι ο Παπάς πέρασε και τον Σηφάκη, πλάσαρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Μουράφσκι έσωσε την Καλαμαριά σε σέντρα σουτ του Μαχλά και το τελικό σφύριγμα έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς την ίδια ώρα που οι οπαδοί του ΟΦΗ αποδοκίμαζαν τους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου για την νέα αποτυχία.