Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( παραχωρειται το καλοκαιρι και ολυμπιακοσ-παναθηναϊκος εριζουν για την αποκτηση του :: 31/1/2006 20:38:52) 

Ο Παναγιώτης Λαγός ανεβάζει καθημερινά την… μεταγραφική του αξία στο μεταγραφικό χρηματιστήριο.

ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ

Για τα μάτια του Λαγού

Το πιο καυτό όνομα του μεταγραφικού παζαριού είναι δίχως αμφιβολία ο Παναγιώτης Λαγός. Στα 21 του πραγματοποιεί εξαιρετικό πρωτάθλημα και σιγά-σιγά δείχνει να καθιερώνεται στο βασικό σχήμα της νέας Εθνικής του Ότο Ρεχάγκελ.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Οι πλουσιότερες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου "σφάζονται" στα πόδια του. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν… γη και ύδωρ για να αποσπάσουν το "ναι" από τον παίκτη και Ηρακλή. Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Σπανουδάκης δείχνει να απολαμβάνει τον θόρυβο γύρω από τον διεθνή μέσο. Και πώς να μην τον απολαμβάνει, αφού κάθε εβδομάδα που περνάει, η τιμή του Λαγού στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αυξάνεται προοδευτικά. Άνθρωποι που γνωρίζουν την αγορά, λένε ότι… "η τιμή του σχεδόν διπλασιάστηκε το τελευταίο εικοσαήμερο, λόγω των εξαιρετικών του εμφανίσεων με την Εθνική και των δύο γκολ που πέτυχε με την ΑΕΚ".

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ του 21χρονου μέσου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2007, αλλά θεωρείται απίθανο να φοράει μέχρι τότε την κυανόλευκη φανέλα. Σύντομα θα κληθεί στα γραφεία της Μίκρας για να συζητήσει το ενδεχόμενο πρόωρης επέκτασης του συμβολαίου για άλλα δύο χρόνια με καλύτερους οικονομικά όρους (το καλοκαίρι ο Χούλης, κατόπιν εισήγησης Κωφίδη, αύξησε τις ετήσιες αποδοχές του στα 120.000 ευρώ). Το πιο πιθανό είναι η πρόταση να μη γίνει δεκτή. Κάτι που θα σημάνει και επίσημα την έναρξη διαπραγματεύσεων με τις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προσπαθεί να "κλείσει" άμεσα τον παίκτη και όσο η τιμή του είναι ελεγχόμενη, αλλά ο Σπανουδάκης δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεσμευτεί από τώρα για το καλοκαίρι. Μπορεί οι "ερυθρόλευκοι" να έχουν πάρει πιο… ζεστά το θέμα Λαγού, αλλά την υπόθεση παρακολουθεί διακριτικά (προς το παρόν) και ο Παναθηναϊκός, ενώ πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψει ενδιαφέρον από ομάδα του εξωτερικού. "Ο παίκτης ανήκει στον Ηρακλή", δήλωσε χθες ο Σπανουδάκης, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο πώλησης του παίκτη το καλοκαίρι: "Αν είναι να γίνει κάτι, θα το μάθετε".

ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ της Μίκρας να έχουν πάρει την απόφαση να πουλήσουν το καλοκαίρι τον Λαγό, ωστόσο κορυφαία στελέχη της διοίκησης επιμένουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί: "Δεν πρόκειται να πουληθεί ο Λαγός", δεσμεύτηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Σαρηκεχαγιάς. Την ίδια στιγμή ο Βασίλης Χατζηπαναγής στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη διοίκηση: "Αν θέλει να κάνει ομάδα, πρέπει να κρατήσει όλους τους παίκτες. Ο Ηρακλής πρέπει να διατηρήσει όλους τους ταλαντούχους παίκτες και να προχωρήσει σε δύο-τρεις κινήσεις, αν θέλει να κάνει κάτι παραπάνω".