Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ηττα του απολλωνα (1-0) στην λιβαδεια με αμφισβητουμενο πεναλτι :: 1/2/2006 19:50:20) 

Ο Αλμπάν Μπούσι πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα στην Λιβαδειά από το σημείο του πέναλτι.

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (1-0) ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Και τώρα… τρέχουμε

Όταν θέλεις κάτι πολύ… δεν σημαίνει πάντα ότι θα το πετύχεις. Αυτό συνέβη χθες με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που γνώρισε την ήττα στη Λιβαδειά (1-0) από την τοπική ομάδα και πλέον αν δεν θέλει να αντιμετωπίσει περιπέτειες θα πρέπει να αλλάξει την εικόνα…

Οι συνέπειες της διακοπής του πρωταθλήματος ήταν εμφανής στο παιχνίδι του Απόλλωνα. Είχε περισσότερο την προσοχή του στα ανασταλτικά καθήκοντα και έδωσε χώρους στον αντίπαλο προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τους τυχόν ανοιχτούς διαδρόμους, που θα δημιουργούνταν με τους Παπά και Κλέιτον. Ο Λεβαδειακός δεν έπεσε στην παγίδα να ξεχυθεί στην επίθεση και οι ποδοσφαιριστές του έχοντας υπομονή στο παιχνίδι τους είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να κάνουν κάτι καλό χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία. Πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι παίκτες του Κατσαβάκη ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 28' ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Ζαφειρόπουλος μπλόκαρε την μπάλα.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ κέντρου στο οποίο αναλώθηκαν οι δύο ομάδες προμήνυε ότι θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς γκολ, ωστόσο στο 41' ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι, το οποίο αμφισβητείται από τους παίκτες του Απόλλωνα. Ο Γκούρμα με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή, όπου ανατράπηκε από τον Μουράφσκι και ο Φινοκαλιώτης καταλόγισε την παράβαση. Ο έτερος Αλβανός της ομάδας, Αλμπάν Μπούσι το εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά το γκολ ο Κατσαβάκης έριξε στο παιχνίδι τον Παρμαξίδη (αντί του Καραμανλή), ο οποίος κινήθηκε από την αριστερή πλευρά και μεταφέρθηκε ο Σαμουηλίδης στη δεξιά, αλλά χωρίς αποτελέσματα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ διαφοροποιήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να αλλάζουν ρόλο. Ο Απόλλων πίεζε για την ισοφάριση και ο Λεβαδειακός κάλυπτε τα νώτα του, ενώ προσπάθησε με αντεπιθέσεις να πετύχει κάτι καλό. Η πίεση αυξήθηκε μετά την απόφαση του Κατσαβάκη να ρίξει στο παιχνίδι τον Μουζαουί (αντί του Σαμουηλίδη), αλλά πέρα από μία καλή ευκαιρία του Ορφανού στο 68' (βρέθηκε απέναντι από τον Ζαφειρόπουλο αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ) δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία για γκολ με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος και η ομάδα της Λιβαδειάς να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ αυτή προβληματίζει τους "κοκκινόμαυρους", οι οποίοι θέλουν νίκη πάση θυσία στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Ξάνθη γιατί διαφορετικά δεν θα αποφύγουν τις περιπέτειες. Άλλωστε ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα (Ατρόμητος, Ηρακλής, Αιγάλεω) και όποιοι νομίζουν ότι η υπόθεση παραμονή έχει τελειώσει, ίσως θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί…