Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( μοναδικη εμπειρια για τους ελληνες διεθνεις στη σαουδικη αραβια :: 23/1/2006 21:38:43) 

1. Ο Γιώργος Καραγκούνης δέχεται τη βοήθεια των Αράβων, προκειμένου να φορέσει την παραδοσιακή φορεσιά.

2. Απόλαυσε τη βόλτα πάνω στην καμήλα ο Βαγγέλης Μάντζιος.

3. Ο Ότο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς ξεκουράζονται στη σκιά μιας σκηνής βεδουίνων.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Γητευτές… καμηλών

Το ταξίδι αναψυχής της Εθνικής μας ομάδα στην Αραβική χερσόνησο συνεχίστηκε και χθες με τους διεθνείς μας να απολαμβάνουν της φιλοξενίας του μέλους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντούλ Ελάχ Μπιν Σαΐντ.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Ο εν λόγω κύριος, παρέθεσε δεξίωση στις εθνικές ομάδες που μετέχουν στο τουρνουά (απουσίασαν μόνο οι… Σαουδάραβες), στους εκπροσώπους του Τύπου και στους διαιτητές στη φάρμα του, η οποία απέχει περίπου 30 λεπτά από το κέντρο του Ριάντ.

Εκεί οι διεθνείς μας βίωσαν μοναδικές εμπειρίες με τον αρχηγό Θοδωρή Ζαγοράκη να πρωτοστατεί και στις… καμηλοδρομίες.

Ο άσος του ΠΑΟΚ, από την πρώτη στιγμή που έκανε γνωστή την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι, δέχεται το νέο πρέσινγκ του Ότο Ρεχάγκελ και του Βασίλη Γκαγκάτση, χθες δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα και η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση, προς το παρόν, κλείνει.

Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ είναι ενοχλημένος από την ειρωνική κριτική που δέχεται τον τελευταίο καιρό, αλλά Γκαγκάτσης και Ρεχάγκελ θεωρούν πως σε λίγο καιρό κι αφού ηρεμήσουν τα πνεύματα ο αρχηγός θα αλλάξει γνώμη. Και φυσικά το Ριάντ δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να λυθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Χθες πάντως ο "Ζαγόρ" έδειχνε να είναι σε κέφια και τόλμησε να ανέβει σε καμήλα για να κάνει βόλτα για να τον ακολουθήσουν οι Καραγκούνης, Γκούμας, Μάντζιος και Δάρλας.

Κι αν ο Ζαγοράκης έγινε… καμηλιέρης, ο Γιώργος Καραγκούνης έκλεψε την παράσταση όταν εμφανίστηκε με κελεμπία όπως και ο Μάντζιος για να δεχθούν τα πειράγματα όλων των υπολοίπων. Οι διεθνείς χρησιμοποίησαν τις συσκευές των κινητών τους προκειμένου να απαθανατίσουν τις ιστορικές αυτές στιγμές. Μάλιστα, ο "κάπτεν" ανέλαβε και χρέη φωτογράφου, καθώς πήρε τη μηχανή ενός φωτορεπόρτερ και έβγαλε αρκετές φωτογραφίες των συμπαικτών του.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ο Ότο Ρεχάγκελ αρκούνταν σε συζητήσεις με τον Γιάννη Τοπαλίδη, και τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Νότιας Κορέας, Ντικ Αντβοκάατ, αποφεύγοντας τα παιχνίδια με τις καμήλες και τις κελεμπίες. Στη συνέχεια, οι διεθνείς απόλαυσαν τον ίσκιο μιας σκηνής βεδουίνων και ήπιαν τσάι. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε τη συμμετοχή παραδοσιακού μουσικού συγκροτήματος, που έπαιξε αραβική μουσική, αλλά και χορούς με σπαθιά. Η επίσκεψη στη φάρμα, ολοκληρώθηκε με "πλούσιο" γεύμα.