Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( φιλικό, αλλά χωρίς γυναίκες :: 18/1/2006 19:25:24) 

Φιλικό, αλλά χωρίς γυναίκες

Λίγες μέρες πριν να αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδας στο Ριάντ για το τουρνουά "LG Cup 2006", η διοργανώτρια εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας αντιμετώπισε χθες τη Σουηδία, στην πρεμιέρα του νέου της προπονητή, του Βραζιλιάνου Μάρκο Πακουέτα. Μόνο που μια φιλική αναμέτρηση έγινε αντικείμενο… πολεμικής με την αιφνίδια απόφαση των Σαουδαράβων να απαγορεύσει στις γυναίκες την είσοδο στο στάδιο "Πρίγκιπας Φαϊζάλ"!

Γιατί μπορεί οι Άραβες να είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους διακρίσεις, οι Σουηδοί ωστόσο αντέδρασαν, αφού είχαν τη συμπαράσταση οπαδών τους(!) ακόμη και σε ένα φιλικό τουρνουά, ενώ δεν ήταν λίγες και οι γυναίκες αθλητικογράφοι, που ακολούθησαν την αποστολή. Με τα πολλά, εν τέλει, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας επέτρεψαν την είσοδο και των γυναικών, μόνο όμως εκείνων που είχαν σουηδικό διαβατήριο.

Αν τυχόν, δηλαδή, κάποιες Ελληνίδες ετοιμάζονται για ταξίδι στη Μέση Ανατολή (η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Σαουδική Αραβία την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στο ίδιο στάδιο), ας γνωρίζουν ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν προβλήματα…

Δ. ΜΠ.