Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο θεσσαλονικιος καλοπουλος διαιτητης στο ντερμπι του καραϊσκακη :: 10/1/2006 21:19:30) 

Ο Δημήτρης Καλόπουλος είχε συμμετάσχει και στο ντέρμπι των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο, εκτελώντας καθήκοντα τέταρτου διαιτητή.

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

"Απλώς ένα παιχνίδι"

Ο κλήρος έπεσε στο γενναίο. Γιατί η γενναιότητά που επέδειξε ο Δημήτρης Καλόπουλος όταν πριν από τέσσερις μήνες έχασε τον αδελφό του Θανάση, σε τροχαίο, ήταν μεγάλη. Τώρα καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, καθώς κληρώθηκε να διευθύνει τo ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Ο Καλόπουλος δεν είναι ο πιο έμπειρος εκ των διαιτητών, που επιλέχθηκαν να μπουν στην κληρωτίδα. Θεωρείται ωστόσο, από τους ανερχόμενους -με προοπτική ΦΙΦΑ- και άφθαρτος, γεγονός που οδήγησε τα στελέχη της ΚΕΔ να τον εντάξουν στις υποψηφιότητες μαζί με το διεθνή Μεσσήνιο, Ηρακλή Τσίκινη και τον Βασίλη Τεροβίτσα από την Αιτωλοακαρνανία. Αντίθετα, ο Θανάσης Μπριάκος αποκλείστηκε νωρίτερα της διαδικασίας λόγω του γεγονότος πως σφύριξε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ τον περασμένο Αύγουστο, ενώ εκτός κληρωτίδας βρέθηκε και ο Κύρος Βασάρας, που σφύριξε στο παιχνίδι Παναθηναϊκού-Λάρισας την προηγούμενη αγωνιστική. Βοηθοί του 36χρονου Θεσσαλονικιού, που ασχολείται με το εμπόριο ελαστικών θα είναι ο Αστέριος Καρανέστωρ και ο Γιώργος Σαρβανίδης από τον ίδιο σύνδεσμο.

ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό πως ο Καλόπουλος ήταν τέταρτος διαιτητής στο ντέρμπι του α' γύρου μεταξύ των δύο "αιωνίων". Φέτος, έχει σφυρίξει σε τρεις αγώνες του πρωταθλήματος. Την 8η αγωνιστική στην αναμέτρηση του Ατρόμητου με το Αιγάλεω (0-0), την 11η στη Λιβαδειά, όπου η τοπική ομάδα αντιμετώπισε την ΑΕΚ (0-1), με τα γνωστά ακραία γεγονότα εκτός γηπέδου και την 13η στην Κρήτη όπου ο ΟΦΗ αντιμετώπισε την ΑΕΚ (0-1). Ο Καλόπουλος δεν αιφνιδιάστηκε όταν πληροφορήθηκε πως θα είναι ο διαιτητής του ντέρμπι των ''αιωνίων'' αντιπάλων. Είχε πληροφορηθεί από τις εφημερίδες πως το όνομά του επρόκειτο να συμπεριληφθεί στις τρεις υποψηφιότητες. Στη ''Μ Sports'' δήλωσε επιγραμματικά: ''Με φοβίζουν μόνο οι ανθρώπινες απώλειες. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου και τίποτε περισσότερο''.