Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( παρων με την αιγυπτο στο κυπελλο αφρικης ο 40χρονος χοσαμ χασαν :: 10/1/2006 21:14:19) 

Να συνεχίσει τους πανηγυρισμούς σε ηλικία 40 ετών θέλει ο Χοσάμ Χασάν.

Επιμέλεια ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

ΠΑΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΦΡΙΚΗΣ Ο 40ΧΡΟΝΟΣ ΧΟΣΑΜ ΧΑΣΑΝ

Αφθαρτος στο χρόνο

Παρότι απέχει λίγους μήνες από το να μπει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του, ο Χοσάμ Χασάν παραμένει στις επάλξεις… Ο αειθαλής Αιγύπτιος φορ θα είναι παρών στο κύπελλο Εθνών Αφρικής και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά το ρεκόρ διεθνών συμμετοχών.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο οποίος σε επτά μήνες θα κλείσει τα 40 του χρόνια, επιλέχθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αιγύπτου, Χασάν Σεχάτα, στην 23άδα της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στην σκιά των πυραμίδων από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Μέσα στην τελευταία εικοσαετία ο βετεράνος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε έξι τελικές φάσεις του κυπέλλου Εθνών (1986, 1988, 1992, 1998, 2000, 2002) και εφόσον χρησιμοποιηθεί έστω και σε ένα από τα παιχνίδια, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του πρώην τερματοφύλακα της Ακτής Ελεφαντοστού, Αλέν Γκουαμενέ.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, όμως, θα είναι άλλη για τον πλέον διάσημο από τους δίδυμους αδερφούς Χασάν (ο Ιμπραΐμ δεν αγωνίζεται πλέον), ο οποίος μετρά 166 διεθνείς συμμετοχές και 64 γκολ, έχοντας κάνει ντεμπούτο με τους "Φαραώ" στις 10 Σεπτεμβρίου 1985, κόντρα στη Νορβηγία (0-3). Ακριβώς πριν από πέντε χρόνια, ο Αιγύπτιος θρύλος έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αφού έφτασε τις 151 παρουσίες με την εθνική του ομάδα. Και παρότι η επίδοσή του ξεπεράστηκε στα χρόνια που μεσολάβησαν, λόγω του παροπλισμού του από την εθνική Αιγύπτου, τώρα έχει την ευκαιρία να ξανακάνει δικό του το ρεκόρ. Οι 173 συμμετοχές που έχουν να επιδείξουν ο Μεξικάνος αμυντικός Κλαούντιο Σουάρες και ο Σαουδάραβας τερματοφύλακας Μοχάμεντ Αλ Ντεαγέα, τον κάνουν να απέχει μόλις επτά ματς από την επιστροφή στην κορυφή…