Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο λεντεσμα βρηκε βαθμουσ-χρυσαφι στη λασπομαχια των ανω λιοσιων :: 12/3/2006 20:20:57) 

Με ξερό αριστερό σουτ ο Λεντέσμα θα χαρίσει την ανέλπιστη νίκη στον Ακράτητο.

Ο ΛΕΝΤΕΣΜΑ ΒΡΗΚΕ ΒΑΘΜΟΥΣ-ΧΡΥΣΑΦΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΟΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Ο τελευταίος επιζών

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ 1 0 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Με μοναδικό ελαφρυντικό την κάκιστη κατάσταση του γηπέδου των Ανω Λιοσίων και με αυτόπτη μάρτυρα τον Μάκη Ψωμιάδη, που αναζητούσε παρηγοριά στο πούρο του, λίγο έλειψε Ακράτητος και Καλλιθέα να κατηγορηθούν για κακοποίηση του ποδοσφαίρου

Στο ντέρμπι των μελλοθάνατων, ο κανόνας ήταν ένας: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Μέχρι να βρει εφαρμογή πάντως, χρειάστηκε να περάσουν 88 λεπτά λασπομαχίας με τα λάθη ένθεν κακείθεν να έχουν την τιμητική τους. Όλα αυτά μέχρι το 88'. Σε μια… επίθεση ρουτίνας των γηπεδούχων, η μπάλα ξεγέλασε τους αμυντικούς, έφτασε στον Λεντέσμα, ο οποίος με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαρτζώκα. Μ' αυτό το γκολ ο Ακράτητος επικράτησε 1-0, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και παρέμεινε "ζωντανός" στη μάχη της σωτηρίας. Η ΕΞΕΛΙΞΗ του αγώνα δικαίωσε όσους πίστευαν, ότι όποιος έβαζε πρώτος γκολ θα ήταν και ο νικητής. Με τη βροχή να έχει μετατρέψει το γήπεδο σε βούρκο, οποιαδήποτε απαίτηση για θέαμα θα ήταν παράλογη. Ενδεικτικό είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο η πιο αξιόλογη φάση προήλθε από τον τερματοφύλακα Λυμπερόπουλο, όταν σε μία επαναφορά του, παραλίγο να μπει γκολ! Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε, με την κεφαλιά του Ραντοβάνοβιτς (50') να περνάει λίγο άουτ και τον Μπαρτζώκα να αποκρούει το φάουλ του Παγώνη (58'). Και εκεί που όλοι έδειχναν να συμβιβάζονται στην ιδέα της ισοπαλίας ήλθε ο Λεντέσμα να σκοράρει και να κάνει τον… Ψωμιάδη να ξεχάσει το πούρο του.

"ΗΤΑΝ ΦΑΝΕΡΟ ότι όποιος έβαζε γκολ θα έπαιρνε τη νίκη" είπε ο Γιώργος Βαζάκας έχοντας παράπονα για φάουλ του Μαρινέσκου στον Κλέμπερ πριν από το γκολ. Δίπλα του, εμφανώς ικανοποιημένοςμ ο Μανουέλ Κεοσεϊάν. "Είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε τρεις νίκες με Πανιώνιο, Καλλιθέα και Λεβαδειακό. Απομένει η νίκη με Λεβαδειακό. Όσο υπάρχει ζωή υπάρχει και ελπίδα" δήλωσε ο Ουρουγουανός τεχνικός του Ακράτητου. Ο Ζανετίδης (Δωδεκανήσου) "κιτρίνισε" τους Τζημόπουλο, Πένια, Πιπίνη, Ραντοβάνοβιτς.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Λυμπερόπουλος, Αποστολάκης, Πιπίνης, Σφακιανάκης, Παγώνης (64' Σάνσινκ), Μακέ (77' Μαρινέσκου), Τζημόπουλος, Γκουστάβο (77' Αραβίδης), Ντεφρανσέσκο, Λεντέσμα, Πένια. ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Μιγιάτοβιτς, Μπεΐ, Βενέτης, Τσιώλης, Γκεοργκίεφ, Πασάς (64' Τσίγκας), Καρατζάς, Σιλά, Κλέμπερ (90' Διαμάντης), Ραντοβάνοβιτς (61' Λαζανάς).