Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αποκαλυψεις εϊντελι :: 23/1/2006 19:31:22) 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΪΝΤΕΛΙ

Στην ΟΥΕΦΑ η υπόθεση

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα ασχοληθεί επίσημα με όσα αποκαλύπτει ο άλλοτε παίκτης της Μαρσέιγ, Ζαν Ζακ Εϊντελί, σύμφωνα με τον οποίο οι παίκτες της γαλλικής ομάδας είχαν κάνει ομαδική χρήση αναβολικών πριν από τον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών 1993 με τη Μίλαν (1-0).

ΠΑΙΔΙ - ΘΑΥΜΑ και διεθνής! Ο Φρέντι Άντου έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών και 7 μηνών στην ανδρική εθνική των ΗΠΑ. Το παιδί - θαύμα συμμετείχε στο φιλικό των Αμερικανών με τον Καναδά (0-0) στο Σαν Ντιέγκο, περνώντας αλλαγή στο 80' κι ελπίζει πλέον για μια θέση στην 23άδα του Μουντιάλ 2006.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην μπουντεσλίγκα μετά από μόλις έξι μήνες στην Μπεσίκτας για τον Αΐλτον. Ο 33χρονος Βραζιλιάνος, άλλοτε επιθετικός των Βέρντερ και Σάλκε (102 γκολ στη Γερμανία) εντάχθηκε ως δανεικός στο Αμβούργο.

ΩΡΕΣ ΜΕΤΡΑΕΙ στη Νιουκάστλ ο Γκρέιαμ Σούνες. Ο Σκοτσέζος τεχνικός ετοιμάζεται για την έξοδο, μετά την ήττα από την Μπλάκμπερν (0-1), ενώ ως πιθανός διάδοχός του θεωρείται ο Σαμ Αλαρντάις, νυν μάνατζερ της Μπόλτον.

"ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ" τέλος στη Γερμανία! Η δράση ξεκινά για το 2006 με αγώνες κυπέλλου (προημιτελικά): Μπάγερν - Μάιντς (σήμερα), Αρμίνια - Όφενμπαχ Κίκερς, Μόναχο 1860 - Άιντραχτ, Σεντ Πάουλι - Βέρντερ (αύριο).

ΩΡΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ και στην Ιταλία, με τις πρώτες αναμετρήσεις των προημιτελικών: Λάτσιο - Ίντερ (σήμερα), Ουντινέζε - Σαμπντόρια, Μίλαν - Παλέρμο (αύριο), Γιουβέντους - Ρόμα (μεθαύριο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Δυο νίκες μακριά από το ρεκόρ

Το απόλυτο ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην ιστορία της πριμέρα ντιβιζιόν (το κρατά η Ρεάλ Μαδρίτης με 15 από τη σεζόν 1960-61) απειλεί πλέον η Μπαρτσελόνα. Το 2-0 επί της Αλαβές σήμανε τη 13η συνεχόμενη νίκη των Καταλανών στο πρωτάθλημα (18η, αν συνυπολογιστούν το Τσάμπιονς λιγκ και το κύπελλο Ισπανίας) και πλέον χρειάζεται να νικήσει τη Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες και την Ατλέτικο στην Καταλονία για να "ισοφαρίσει" τη Ρεάλ. Για να προσπεράσει, πάντως, τη "βασίλισσα", η Μπάρτσα θα πρέπει να περάσει νικηφόρα και από την έδρα τής 2ης Βαλένθια. Οι Καταλανοί έχουν να χάσουν βαθμό από τον Οκτώβριο, όταν είχαν παραχωρήσει ισοπαλία 3-3 στη Λα Κορούνια. Έκτοτε μετρούν 35-5 γκολ!