Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τα αξιοσημείωτα ενσταντανέ της α1 :: 23/1/2006 19:01:50) 

Τα αξιοσημείωτα ενσταντανέ της Α1

Του ΠΑΡΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗ

"Πίστευα μόνον εγώ στη νίκη" δήλωσε ο Γιούρι Ζντοβτς μετά τον ατυχή αγώνα της ομάδας του με την Παναθηναϊκό. Ειλικρινέστατος, για μια ακόμη φορά, ο Γιούρι. Αλλά εκτίμησή μου είναι, ότι η επισήμανσή του δεν χρειαζόταν στη δεδομένη στιγμή. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες του Ηρακλή για αυτήν την ήττα. Άλλωστε, δεν είχαν απέναντί τους καμιά τυχαία ομάδα. Την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αντιμετώπιζαν. Οπότε δεν αξίζει τον κόπο να χαλάνε καρδιές για μια ήττα που ήταν αδύνατον να αποφευχθεί.

Πάντα αυθόρμητος και αληθινός και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Τι άλλο μπορούσε να πει ο άνθρωπος μετά από την απώλεια μιας σίγουρης νίκης με αντίπαλο τον Πανελλήνιο. "Έκλεψαν" τη νίκη οι φιλοξενούμενοι μέσα από τα χέρια της Ολύμπιας και ο κόουτς της ομολόγησε το αυτονόητο: "Είμαι σκασμένος".

Δεν χάθηκε ο κόσμος όμως, με αυτή την ήττα. Το "κτίσιμο" μιας ομάδας με υψηλά στάνταρ δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Και ο Βαγγέλης και τα αδέλφια Μαλάκου έχουν και υπομονή και πείσμα να προχωρούν βήμα - βήμα προς το καλύτερο.

Ανάγλυφη αποτύπωση της νίκης και από τον Πεδουλάκη. "Νίκη καρδιάς" χαρακτήρισε την επιτυχία της ομάδας του. Μετράει σίγουρα η καρδιά, θα προσθέσω και εγώ, αλλά δεν θα ήταν άσχημο να παίξει αυτή την εβδομάδα ο Αργύρης και κανένα Λόττο.

"Πήρε μπρος" και ο Αμερικανός του Λευτεράκη. Με 6/8 τρίποντα και 6/7 δίποντα του Τσάλμερς ο Γυμναστικός δεν είχε καμία τύχη. Θέλω να δω όμως αν αυτή η "έκρηξη" του Τσάλμερς είχε τη μορφή πυροτεχνήματος ή όχι. Αυτό που συμβαίνει με τον Κολοσσό Ρόδου δεν έχει προηγούμενο. Συγκρότησαν μια ομάδα για χαμηλή… πτήση, γιατί προφανώς δεν γνώριζαν τι τους περιμένει στην Α1 και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Η ουσία είναι ότι -προς τιμή τους- δεν το βάζουν κάτω. Μέχρι και δεύτερο Τόμιτς (Ντράζαν) που αγωνιζόταν στην Ουνία της Πολωνίας έφεραν. Πήραν και τον Γιόσκο Πόλιακ και πάει λέγοντας. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει για την ώρα είναι ο αριθμός στις νίκες. Μια και μοναδική.