Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( βολεϊ: παρεμεινε στην κορυφη ο ηρακλησ, επιασε τετραδα ο παοκ :: 8/1/2006 21:49:48) 

Η επικράτηση του Δικέφαλου επί της Ορεστιάδας τον ανέβασε στην τέταρτη θέση.

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗ

ΒΟΛΕΪ: ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ΕΠΙΑΣΕ ΤΕΤΡΑΔΑ Ο ΠΑΟΚ

Πρόβα για το ντέρμπι

"Ζέσταμα" για το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής, κόντρα στον Ολυμπιακό, έκανε ο Ηρακλής, που πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Ερυθραία με 3-0 σετ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ως ισόβαθμος του Παναθηναϊκού.

Οι "κυανόλευκοι", που για ακόμη μια φορά παρατάχθηκαν χωρίς τον Κλέιτον Στάνλεϊ, αντιμετώπισαν δυσκολίες μόνο στο δεύτερο σετ, αλλά τελικά έφτασαν σε μια ξεκούραστη επικράτηση, αποφεύγοντας ένα νέο θρίλερ, ανάλογο μ' εκείνο που είχαν ζήσει μεσοβδόμαδα στην Αυστρία. "Στο δεύτερο σετ, αν και είχαμε πάρει μία μεγάλη διαφορά, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάει στον πόντο. Ευτυχώς στο κρίσιμο σημείο δείξαμε ψυχραιμία", τόνισε ο Αλέκος Λεώνης, προτού αναφερθεί στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, εναντίον του Ολυμπιακού: "Η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, αλλά το ευχάριστο είναι ότι στο ντέρμπι θα παραταχθούμε με καλή ψυχολογία".

ΕΞΙΣΟΥ ΑΝΕΤΑ με τον Ηρακλή επικράτησε το "τριφύλλι" στη Λαμία, κόντρα στην έτερη νεοφώτιστη της Α1 ανδρών, ενώ "καθαρή" νίκη με 3-0 πανηγύρισε και ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΕΑ Πατρών, μπαίνοντας με το δεξί στο 2006. Η συνέπεια των δύο αποτελεσμάτων ήταν αφενός να μεγαλώσει η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στα τρία φαβορί για τον τίτλο και τις υπόλοιπες ομάδες, αφετέρου δε να αναρριχηθεί ο ΠΑΟΚ στην τετράδα, για πρώτη φορά έπειτα από το ξεκίνημα της σεζόν. Στην αυλαία του β' γύρου, ο Δικέφαλος κέρδισε την Ορεστιάδα με 3-1 και εκμεταλλεύθηκε τις απώλειες της Λαμίας και της ΕΑΠ, καταφέρνοντας να τις υποσκελίσει και να αφήσει υποσχέσεις για εδραίωσή του στο γκρουπ της κορυφής.

ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ, τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής: Φοίνικας Σύρου - Ρέθυμνο 3-0, Επίκουρος - Δεξαμενή 3-0, Αριστοτέλης Σκύδρας - Mίλων 3-1, ΓΕ Μεσσηνίας - ΑΕΚ 0-3, ΣΠΑ Καρδίτσας - Άρης 3-2, Ν. Μουδανιά - Μακεδονικός 3-1. Η βαθμολογία: Ρέθυμνο 24, Φοίνικας Σύρου 19, ΑΕΚ 17, Μίλων 17, Αριστοτέλης Σκύδρας 16, Επίκουρος 14, Άρης 14, Ν. Μουδανιά 12, ΣΠΑ Καρδίτσας 10, ΓΕ Μεσσηνίας 10, Μακεδονικός 6, Δεξαμενή 0. Η ΑΕΚ έχει έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς.