Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οι πρωταγωνιστες της εβδομαδας :: 1/1/2006 18:21:55) 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

γράφουν οι συντάκτες της «Θ Sports»

Η τελευταία εβδομάδα του χρόνου, ήταν άδεια από αγωνιστική δράση. Μόνο οι Άγγλοι παρέμειναν κολλημένοι με την μπάλα. Κατά τ' άλλα, το πρόσωπο που παραμένει ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής τα τελευταία 1650 χρόνια είναι ο Άγιος Βασίλης.

10 ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

Μάλλον ξέμεινε από χόμπι ο πρώην και επέστρεψε στον Ηρακλή. Δεν εξηγείται διαφορετικά η… κωλοτούμπα. Υπάρχει βέβαια, και το μικρόβιο της δημοσιότητας. Εκτός Ηρακλή, ο πρώην ήταν απλώς ο αδελφός του Σπανουδάκη. Εντός Ηρακλή, αναγκαστικά οι εφημερίδες ασχολούνται μαζί του και του προσφέρουν αρκετά 15λεπτα δημοσιότητας.

09 ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Τη μια δηλώνει ότι θέλει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο, απλώς και μόνο για τη χαρά του αθλήματος και την άλλη λέει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί δεν θέλει να κακοποιήσει το άθλημα που αγαπάει τόσο πολύ. Τελικά όλα εξαρτώνται από ποιο… πλευρό που θα ξυπνήσει.

08 ΜΕΡΛΙΝ ΟΤΙ

Η μεγάλη κυρία των σπριντ, με τα οκτώ Ολυμπιακά μετάλλια, παραμένει σύμβολο για τους Τζαμαϊκανούς, παρ' όλο που πριν από λίγα χρόνια απέκτησε την υπηκοότητα της Σλοβενίας για οικονομικούς λόγους. Έτσι, οι πραγματικοί συμπατριώτες της την τίμησαν με ένα άγαλμα ύψους 2,4 μέτρων που απεικονίζει την 45χρονη σπρίντερ εν ώρα δράσης.

07 ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ

Έπαψε να δηλώνει αμετανόητος εργένης και αρραβωνιάστηκε την Ιωάννα Λίλη, μετά από ειδύλλιο μηνών, με ελάχιστους, πλην εκλεκτούς, καλεσμένους. Κουμπάρος ήταν ο Άκης Ζήκος, το γλέντι έγινε στο "Χωριό της ειρήνης" του Βασίλη Καρρά και το ζευγάρι εισέπραξε ευχές για "στέφανα" σε σύντομο χρονικό διάστημα.

06 ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΤΖΟΝ

Το κλίμα στον μπασκετικό Άρη αλλάζει προς το καλύτερο μετά την αλλαγή προπονητή. Εντός γηπέδου θα χρειαστεί χρόνος να φανεί, εκτός γηπέδου όμως, οι σχέσεις όλων έχουν γίνει καλύτερες. Ο Αντρέα Ματζόν είναι ίσως ο άνθρωπος «κλειδί» για την αλλαγή κλίματος μέσα στην ομάδα, όμως όλοι κάνουν υπομονή γιατί περιμένουν και αποτελέσματα.

05 ΛΑΝΣ ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ

Δικαιωματικά ανακηρύχθηκε από τα περισσότερα δημοψηφίσματα ως ο αθλητής της χρονιάς. Ο καλύτερος πρεσβευτής των ΗΠΑ, που έχει παντού μόνο φίλους, εκτός από τα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας «L' equipe», που επιμένει να υποστηρίζει ότι κέρδισε τους γύρους της Γαλλίας, ντοπαρισμένος.

04 ΕΛΛΗ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η στολή της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003 πουλήθηκε αντί 10.000 ευρώ, στην αθλητική δημοπρασία που διοργάνωσαν το μουσείο Αθλητισμού και οι Ολυμπιονίκες στη Θεσσαλονίκη, για τα παιδιά με σύνδρομο Down. Βέβαια, ας είναι καλά ο μεγαλομέτοχος της SKODA Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος, που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

03 ΡΑΦΑ ΜΠΕΝΙΤΕΘ

Η αναμορφωτής της Λίβερπουλ. Στα χέρια του η μεγαλύτερη ομάδα της Αγγλίας, οδεύει και πάλι προς την κορυφή. Φέτος το πρωτάθλημα μπορεί να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση (ελέω Μουρίνιο), του χρόνου όμως, το πράγματα θα αλλάξουν. Έτσι και αλλιώς φέτος, ο Ράφα, έχει επικεντρώσει την προσοχή του στο back to back του Τσάμπιονς λιγκ.

02 ΓΙΟΥΡΙ ΖΝΤΟΒΤΣ

Η επιστροφή του Γιούρι Ζντοβτς στον Ηρακλή έφερε άνεμο αισιοδοξίας, έφερε συσπείρωση και όλοι εύχονται να φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα για να μην κινδυνεύσει η ομάδα να υποβιβαστεί. Το «ξανθό σκυλί» ένωσε τους Ηρακλειδείς, που πλέον θα γεμίζουν το Ιβανώφειο. Μακάρι η επιστροφή του να βάλει τους «κυανόλευκους» σ' έναν καλύτερο δρόμο, από αυτόν που τώρα βαδίζουν.

01 AH BΑΣΙΛΗΣ

Αναμφισβήτητα το πρόσωπο της εβδομάδας που πέρασε. Όλοι του ζητήσαμε και από κάτι. Όσοι ήταν καλά παιδιά το απόκτησαν. Τα κακά παιδιά, του χρόνου. Καλή χρονιά…