Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το χρονικο :: 27/2/2006 0:42:48) 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

"Λήξε το να μην μηδενιστούμε"

Από νωρίς, η Τούμπα μύριζε μπαρούτι και το μοναδικό ερωτηματικό, ήταν το πότε θα γίνει έκρηξη. Οι οργανωμένοι είχαν κηρύξει αποχή, αλλά στην Τούμπα συγκεντρώθηκε από νωρίς αρκετός κόσμος, ενώ ο τόπος είχε γεμίσει από φέιγ βολάν κατά της σημερινής ιδιοκτησίας. Περίπου μία ώρα πριν από τη σέντρα, κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιχείρησαν επίθεση στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, για να αποτρέψουν προφανώς τον κόσμο να δει το παιχνίδι. Προέβησαν σε βανδαλισμούς, κινδύνευσαν οι ταμίες και τράπηκαν σε φυγή αυτοί που περίμεναν στην ουρά να αγοράσουν εισιτήρια. Μισή ώρα πριν από τη σέντρα, μερικές εκατοντάδες αγριεμένων οπαδών έκαναν "ντου" στη Θύρα 4, έσπασαν την πόρτα, παραμέρισαν τους άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας και εισήλθαν μαζικά στο γήπεδο. Κάπου εκεί, το μπαρούτι άρχισε να μυρίζει πολύ!

Η ΕΚΡΗΞΗ ήρθε αμέσως μετά το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο 76'. Τότε μπήκαν οι πρώτες φωτιές στα καθίσματα κι άρχισαν να πέφτουν βροχή οι πέτρες και τα πλακάκια στον αγωνιστικό χώρο. Τρεις διμοιρίες της αστυνομίας επιχείρησαν να μπουν μέσα στη Θύρα 4, αλλά το μετάνιωσαν. Σκέφτηκαν ότι μπορεί να γίνει… μακελειό. Την ίδια ώρα, η πόρτα της Θύρα 4 ήταν ανοιχτή, ο καθένας μπορούσε να μπαινοβγαίνει και να προμηθεύεται "πολεμοφόδια" από το εργοτάξιο, που βρίσκεται έξω από τη συγκεκριμένη θύρα. Το ταρτάν και ο αγωνιστικός χώρος στην περιοχή του Ολυμπιακού γέμισαν πέτρες και πλακάκια και οι πυροσβέστες δέχονταν επίθεση, την ώρα που προσπαθούσαν να σβήσουν τις φωτιές. Ο Ζαγοράκης είχε την ιδέα να ηρεμήσει τους ανεγκέφαλους, αλλά οι πέτρες σημάδευαν κι αυτόν και το μετάνιωσε.

Ο ΜΠΡΙΑΚΟΣ διέκοψε το παιχνίδι στο 81', γιατί κινδύνευε πλέον η σωματική ακεραιότητα όλων! Ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει σε οριστική διακοπή, αλλά τα παρακάλια των παικτών του ΠΑΟΚ και ο Τζόρτζεβιτς τον έπεισαν να το συνεχίσει για ένα λεπτό και να το λήξει κανονικά ώστε να μην μηδενιστεί ο Δικέφαλος. "Δεν πρέπει να το διακόψεις, θα γίνουν χειρότερα, είναι κρίμα. Ας παίξουμε πέντε λεπτά, εκεί που δεν πέφτουν πέτρες και λήξε το κανονικά" είπε ο Σέρβος του Ολυμπιακού στον Μπριάκο. "Θα καταστραφούμε. Ας παίξουμε μόνο ένα λεπτό στα δεξιά, που δεν πέφτουν πέτρες και λήξε το να μην μηδενιστούμε" του είπε κι ο Ζαγοράκης. Έτσι κι έγινε. Ο Μπριάκος τους άκουσε και ουσιαστικά το χθεσινό παιχνίδι τελείωσε στο 83'…