Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( παρα τις τασεις αυτοχειριας ο παοκ πηρε τους τρεις βαθμους :: 26/3/2006 19:34:44) 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Ο Σιλά ανατρέπει τον Σικαμπάλα και ο Αργυρόπουλος δείχνει αμέσως και για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Για δεύτερη επίσης φορά, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι…

ΓΚΟΛ: Ο διεθνής επιθετικός επέλεξε τη δεξιά γωνία του τέρματος ξεγελώντας τον Μπαρτζιώκα και δίνοντας τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣ Ο ΠΑΟΚ ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ

Νίκησε τον… εαυτό του

Αφού έκανε τα εύκολα - δύσκολα, τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να γυρίσει ένα παιχνίδι, που πήγαινε στραβά, να αποκτήσει καλή θέα για την Ευρώπη και να στείλει την Καλλιθέα στη Β΄ εθνική!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γήπεδο ΤΟΥΜΠΑΣ

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας, ο ΠΑΟΚ δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικός, αλλά όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, "ξύπνησε", κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να βάλει άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι του. Έστω κι αν χρειάστηκε δύο (καθαρά) πέναλτι για να το πετύχει.

Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ταμπουρώθηκε στο μισό γήπεδο, με μοναδικό προωθημένο τον Κουτσοσπύρο στη… μεσαία γραμμή (5-4-1) και ο ΠΑΟΚ είχε πολλές δυσκολίες να αναπτυχθεί στο μισό γήπεδο. Ο Ντουμιτρέσκου δοκίμασε ένα νέο σχήμα, με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και πολλούς επιθετικούς παίκτες στην ενδεκάδα, αλλά η ομάδα του δεν έβρισκε χώρους, για να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να φτάσει στην περιοχή του Μπαρτζώκα. Εξαίρεση μια μεγάλη ευκαιρία, που χάθηκε στο 4' από τον Χαραλάμπους κι ένα γκολ του Κύπριου στο 44', που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να πλησιάσουν το γκολ κι αφού ο Πέτκοβιτς σούταρε στο δοκάρι στο 45', με εκτέλεση φάουλ, στο 54' ο Κουτσοσπύρος άνοιξε το σκορ, ύστερα από ολέθριο λάθος των Χασιώτη και Φερνάντεζ. Ένα… ΠΑΟΚτσήδικο γκολ, απ' αυτά που έχει συνηθίσει να δέχεται φέτος ο ΠΑΟΚ. Νωρίτερα, στο 53', ύστερα από σέντρα-μισό γκολ του Καρυπίδη, ο Χαραλάμπους βρήκε αέρα…

ΤΗΝ ΩΡΑ, που άρχισε να νιώθει τη θηλιά να σφίγγει στο λαιμό του, ο Δικέφαλος αντέδρασε σωστά, δεν κυριεύτηκε από το άγχος και έπαιξε ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Ο Ντουμιτρέσκου γέμισε το γήπεδο με επιθετικούς (Σικαμπάλα και Γιασεμάκης, δίπλα σε Σαλπιγγίδη - Μίετσελ), έριξε στο παιχνίδι και τον Βαγγελή, που έδωσε ηρεμία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και μαζί με τον Ζαγοράκη ηγήθηκαν της ανατροπής. Στο 57' ο Μπαρτζώκας απέκρουσε με υπερένταση φάουλ του Φουτσίνι, στο 63' σε σέντρα του Σικαμπάλα, ο Χαραλάμπους δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας και όσο περνούσε η ώρα, η πίεση από τον ΠΑΟΚ άρχιζε να αυξάνεται.

ΤΟ ΓΚΟΛ ήταν θέμα χρόνου για τον ΠΑΟΚ και το πρόβλημα επέλυσε ο… Καρατζάς στο 73'. Ο αμυντικός της Καλλιθέας αγκάλιασε τον Γιασεμάκη μέσα στην μικρή περιοχή, σ΄ ένα κόρνερ που πιθανότατα θα περνούσε ανεκμετάλλευτο, ο Αργυρόπουλος είδε την παράβαση κι ο Σαλπιγγίδης τίναξε τα δίχτυα του Μπαρτζώκα από τα 11 μέτρα. Η ισοφάριση έδωσε ηθικό στον ΠΑΟΚ, που συνέχιζε να πιέζει και στο 80' πήρε το προβάδισμα με το δεύτερο πέναλτι, που κέρδισε. Στο 2-1, ο Δικέφαλος δεν τα παράτησε, συνέχιζε να ψάχνει το γκολ και θα μπορούσε να σκοράρει στο 87', αλλά ο Σαλπιγγίδης λειτούργησε σαν… αμυντικός, αφού σε σουτ του Μίετσελ, η μπάλα βρήκε την πλάτη του, ενώ είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα.