Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( έφτασε τις 34 νίκες σε ντέρμπι :: 15/1/2006 23:27:42) 

Έφτασε τις 34 νίκες σε ντέρμπι

Σε 93 συνολικά παιχνίδια πρωταθλήματος Α' εθνικής που έχουν βρεθεί αντίπαλοι ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό (από το 1959-'60). Οι "ερυθρόλευκοι" μετά τη χθεσινή νίκη μετράει 34 νίκες, ο Παναθηναϊκός 23, ενώ 37 ντέρμπι έχουν λήξει χωρίς νικητή (110-97 τα γκολ υπέρ των "ερυθρόλευκων"). Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες έχουν σαφές προβάδισμα με 21 νίκες, έναντι 10 του Παναθηναϊκού, ενώ 16 παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα (62-47 τα γκολ).

Το γκολ που πέτυχε ο Έκι Γκονζάλες με χτύπημα πέναλτι. Αυτό ήταν το 21ο σε ντέρμπι των "αιωνίων" που προήλθε από την εσχάτη των ποινών.

Το όνομα του συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους παίκτες που έχουν σκοράρει και με τις δύο ομάδες έγινε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος επιθετικός ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην πειραϊκή ομάδα και πέτυχε το τρίτο γκολ των "ερυθρόλευκων".

Σε κακό δαίμονα του ΟΦΗ εξελίσσεται ο Απόλλωνας Καλαμαριάς. Στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις (για πρωτάθλημα και κύπελλο) οι κρητικοί δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη. Οι "κοκκινόμαυροι" έχουν τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Δέκα γκολ στην Α' εθνική συμπλήρωσε ο Χάρης Παπάς, ο οποίος έφτασε τις σαράντα συμμετοχές με τον Απόλλωνα .

Μετά από δέκα μήνες σκόραρε ο Τριαντάφυλος Παρμαξίδης χθες στο Παγκρήτιο και χάρισε τη νίκη στον Απόλλωνα. Ο έμπειρος μέσος είχε να σκοράρει από το περσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο (3-3), όταν είχε ισοφαρίσει και πάλι στο τέλος του αγώνα.