Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( μαζικη συμμετοχη στις εκλογες του συλλογου ελληνων ολυμπιονικων :: 27/2/2006 20:51:51) 

Ο Λάμπρος Παπακώστας θα διεκδικήσει την προεδρία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

Μετράει η ενότητα

Μπορεί το ερώτημα "Νίκη Μπακογιάννη ή Λάμπρος Παπακώστας" για τη θέση του προέδρου να μην απαντήθηκε από χθες, ωστόσο οι Έλληνες Ολυμπιονίκες έστειλαν το δικό τους μήνυμα στις αρχαιρεσίες του ΣΕΟ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της συμμετοχής.

Η παρουσία 107 μελών του ΣΕΟ στις εκλογές αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη, αφού κανείς δεν περίμενε τη συμμετοχή τριψήφιου αριθμού, γεγονός που άλλαξε και τους συσχετισμούς στην κάλπη. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη Παρασκευή, αποτελείται από τρεις εκπροσώπους του στίβου (Νίκη Μπακογιάννη, Λάμπρος Παπακώστας, Φανή Χαλκιά), τρεις της υδατοσφαίρισης (Τάσος Παπαναστασίου, Βαγγέλης Πάτρας, Βούλα Κοζομπόλη), δύο της πάλης (Στέλιος Μυγιάκης, Παναγιώτης Ποικιλίδης) και έναν της άρσης βαρών (Γιώργος Τζελίλης).

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ του νέου δ.σ. θα είναι τα νέα πρόσωπα, αφού οι Παπακώστας, Χαλκιά και Κοζομπόλη εκλέγονται για πρώτη φορά, ενώ θα λείπουν οι Ολυμπιονίκες της πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος και Δημήτρης Θανόπουλος. Όσο για τον προεδρικό θώκο, τα πάντα δείχνουν πως θα καταλήξει σ' έναν εκπρόσωπο του άλματος σε ύψος: Είτε στην απερχόμενη πρόεδρο Μπακογιάννη, που θα επιδιώξει μια δεύτερη διετή θητεία, είτε στον Παπακώστα. Ο τελευταίος θα έχει και την στήριξη του ΓΓΑ Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος φερόταν έτοιμος να διεκδικήσει προσωπικά το χρίσμα, αλλά τελικά προτίμησε να αποσύρει την υποψηφιότητά του, τρεις ημέρες πριν από την εκλογική μάχη.

ΟΠΩΣ κι αν διαμορφωθούν οι εσωτερικές ισορροπίες μέχρι την Παρασκευή, πάντως, το βέβαιο είναι ότι "…ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί παμψηφεί, όποιος κι αν είναι", όπως τόνισε ο Παπακώστας στη "M Sports", προσθέτοντας ότι "σημασία έχει να είμαστε ενωμένοι, ώστε να αναδείξουμε το ρόλο του Ολυμπιονίκη και να παρουσιάσουμε το κοινωνικό έργο που μπορούμε να προσφέρουμε. Σεβόμαστε την ιεραρχία και ο στόχος όλων μας θα είναι να βγάλουμε πρόεδρο τον καλύτερο. Ο ΣΕΟ, άλλωστε, δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο…".