Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στιβοσ: νεος προεδρος στην υποθεση κεντερη - θανου :: 6/3/2006 20:17:19) 

ΣΤΙΒΟΣ: ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΝΤΕΡΗ - ΘΑΝΟΥ

Το σίριαλ συνεχίζεται

Ακόμη ένας κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα της υπόθεσης του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου, στο Διεθνές αθλητικό δικαστήριο της Λοζάνης. Νέος πρόεδρος του δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση ορίστηκε ο Αυστραλός Άλαν Σάλιβαν, στη θέση του Καναδού Ιβ Φορτιέ, που παραιτήθηκε, διότι δεν τηρούταν η αξιοπιστία της δίκης, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ και την πλευρά των αθλητών. Ο Σάλιβαν, έχει εκπροσωπήσει ως δικηγόρος αρκετούς αθλητές στο παρελθόν. Πάντως, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα εξαιρεθούν και τα υπόλοιπα δύο μέλη της έδρας, ο Αμερικανός Κάμπελ και ο Βρετανός Λίβερ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που παραιτηθούν οι δύο δικαστές τότε η υπόθεση θα τραβήξει περισσότερο, αφού θα πρέπει να επανεξεταστεί εξ αρχής. Τις επόμενες μέρες ο Σάλιβαν θα ενημερωθεί για τη δικογραφία και αναμένεται να οριστεί νέα ημερομηνία εκδίκασης.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ο πρόεδρος της WADA Ντικ Πάουντ, έβγαλε και πάλι… δικό του πόρισμα διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση της εκδίκασης λέγοντας πως "σε τέτοιες περιπτώσεις οι δικηγόροι των κατηγορούμενων προσπαθούν να καθυστερήσουν τα πράγματα όσο μπορούν ελπίζοντας ότι τα στοιχεία θα εξαφανιστούν. Σαν να αποφεύγεις να ασχοληθείς με την πραγματική πλευρά της… παρανομίας".

Η ΠΟΛΩΝΗ Άνα Ρογκόφσκα και η Γαλλίδα Κριστίν Αρόν κέρδισαν τις εντυπώσεις στο ευρωπαϊκό κύπελλο κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Λιεβέν της Γαλλίας. Η Ρογκόφσκα ξεπέρασε τα 4,80 μέτρα στο επι κοντώ και πέτυχε την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο, ενώ η Αρόν κέρδισε τα 60 μέτρα με 7.16.

H.T.