Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το πυκνο χιονι, το ελληνικο ποδοσφαιρο και οι αναβολες :: 24/1/2006 20:00:00) 

ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ Αντί για ποδόσφαιρο, χιονοπόλεμος στην… πίστα του Καυταντζόγλειου, η οποία μέχρι την Κυριακή, καιρού επιτρέποντος, πρέπει να θυμίζει και πάλι γήπεδο.

ΤΟΥΜΠΑ Το ηλεκτρονικό θερμόμετρο έδειχνε -5 βαθμούς χθες το μεσημέρι. Στους… -15 η απόσταση του ΠΑΟΚ από την κορυφή.

ΟΑΚΑ Το… στολίδι της Αθήνας ντυμένο στα λευκά.

ΒΥΡΩΝΑΣ Ούτε το χιόνι μπόρεσε να καλύψει άσχημες εικόνες τέτοιων γηπέδων.

ΤΟ ΠΥΚΝΟ ΧΙΟΝΙ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Και μια άσπρη μέρα

Το γεγονός ότι χιονίζει στην καρδιά του χειμώνα δεν είναι σίγουρα είδηση. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δει επιτέλους μια άσπρη μέρα… Αυτή, ναι, είναι είδηση. Μπορεί να χρησιμοποιείται κατά κόρον η έκφραση αυτή, αλλά δεν παύει να αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές του Ελληνα φίλαθλου, που έχει κουραστεί με όσα βλέπει χρόνια τώρα. Η χθεσινή χιονόπτωση, λοιπόν, ήταν μια καλή ευκαιρία για απόδραση από τα συνηθισμένα. Ο φακός του Βασίλη Βερβερίδη και του Γιάννη Μωυσιάδη στη Θεσσαλονίκη και του "actionimages" στην Αθήνα, βρέθηκε σε τέσσερα ελληνικά γήπεδα κι απαθανάτισε στιγμές, από αυτές που δεν βλέπουμε συχνά…

Την ίδια ώρα, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα είχαν σαν αποτέλεσμα την αναβολή των αγώνων της Γ' και της Δ' εθνικής και της ΕΠΣΜ, που είχαν οριστεί για σήμερα. Συγκεκριμένα, η ΕΠΑΕ μετέθεσε για την ερχόμενη Κυριακή (29/1) την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' εθνικής (και στους δύο ομίλους), ενώ αναβλήθηκαν και τα παιχνίδια Μ. Αλέξανδρος Περάσματος-Καμβουνιακός, Μυρίκη-Ανδρούτσος Γραβιάς για τον 1ο και 4ο όμιλο της Δ' εθνικής, αντίστοιχα. Για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας είχαν προγραμματιστεί τρεις αναμετρήσεις: Ακρίτες Συκεών-Ωραιόκαστρο, Μ. Αλέξανδρος-Αριστοτέλης (Α' κατηγορία), Μ. Αλέξανδρος Ελλήνων-ΠΑΟΚ Πολίχνης (Γ' κατηγορίας).