Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( εθνικη: πρωτια στην κυπρο με νεο γκολ του σαμαρα :: 1/3/2006 22:30:55) 

Οι διεθνείς πανηγυρίζουν με το τρόπαιο την κατάκτηση του τουρνουά της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

ΕΘΝΙΚΗ: ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΝΕΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Φλέβα χρυσού

Η Εθνική νίκησε 2-0 το Καζακστάν, κατέκτησε την 1η θέση του τουρνουά της Κύπρου, αλλά πάνω απ' όλα φαίνεται ότι κερδίζει ένα μεγάλο σκόρερ, τον Γιώργο Σαμαρά

Μετά το γκολ κόντρα στη Λευκορωσία, ο σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε και στο χθεσινό ματς ανοίγοντας, το δρόμο για τη νίκη. Με βάση τα σχήματα που δοκίμασε ο Ότο Ρεχάγκελ, η Εθνική είχε καλές και κακές στιγμές. Στο πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε κάπως νωθρά, ενώ φανερή ήταν η δυσκολία της να βρει χώρους απέναντι στην κλειστή άμυνα των Καζάκων. Παρ' όλα αυτά μετά το 20' θα μπορούσε να είχε καθαρίσει πολύ εύκολα το παιχνίδι αν ο Άγγελος Χαριστέας ευστοχούσε σε μία από τις πολλές κλασικές ευκαιρίες που είχε.

ΣΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ η Εθνική παρά τις αρκετές αλλαγές που έγιναν συνέχισε να παίζει στο μισό γήπεδο τους Καζάκους, αλλά μέχρι το 67' γκολ δεν έμπαινε. Σε εκείνο το λεπτό ο Γιώργος Σαμαράς με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). Μετά το γκολ οι διεθνείς μας μείωσαν το ρυθμό τους, αλλά το Καζακστάν παρέμενε παντελώς ακίνδυνο. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε λίγο πριν από το φινάλε με ένα γκολ σα σε προπόνηση που πέτυχε ο Γιαννακόπουλος (2-0). ''Παίξαμε μονότερμα τον αντίπαλο και είμαι ευχαριστημένος που δεν υπήρξε τραυματίας σε ένα τόσο σκληρό από του αντιπάλους, παιχνίδι'', τόνισε ο Ότο Ρεχάγκελ που έμεινε ευχαριστημένος κυρίως από το γεγονός ότι διατηρήθηκε η εστία ανέπαφη. Για τις δηλώσεις Μαλεζάνι: ''Ας μου τηλεφωνούσε για να κλείσει το θέμα και όχι να πάρει τόσο μεγάλη διάσταση''.

ΕΛΛΑΣ: Κοτσόλης (46' Χαλκιάς), Σεϊταρίδης, Φύσσας, Κυργιάκος, Γκούμας, Μπασινάς, Ζαγοράκης (64' Βύντρα), Χαριστέας (46' Σαμαράς), Καραγκούνης (46' Παπαδόπουλος), Αμανατίδης (46' Γιαννακόπουλος), Σαλπιγγίδης (46' Μάντζιος). ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Λόρια, Κουμισμπέκοφ, Κούτσμα (72' Φαμίλτσεφ), Ζαλμακαμπέτοφ, Γεγκόρ Αζόφσκι (71' Ιρισμέτοφ), Τράβιν, Σεργκιγιένκο (61' Λάριν), Μπαϊζάνοφ (46' Τσιτσούλιν), Μαξίμ Αζόφσκι (88' Καμέλοφ), Μπαλτίεφ, Κουκέγιεφ (46' Ζουμασκαλίεφ).