Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οπεν τέλος για τη λένα :: 18/1/2006 21:20:10) 

ΤΕΝΙΣ

Οπεν τέλος για τη Λένα

Κακές αναμνήσεις θα έχει από το φετινό Αυστραλιανό όπεν η Λένα Δανιηλίδου (φωτογραφία). Η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια αποκλείστηκε και στο διπλό από τον πρώτο γύρο, καθώς με παρτενέρ την Ισπανίδα Αναμπέλ Μεντίνα Γκαρίγκες ηττήθηκαν από τις Κράιτσεκ (Ολλανδία) / Ζαβάι (Ουγγαρία) με 7-5, 4-6, 6-4. Αντίθετα, εξαιρετική παρουσία έχει ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής που νίκησε τον Τσέχο Ράντεκ Στέπανεκ με 6-4, 6-3, 3-6, 0-6, 7-5 και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του απλού.

ΠΟΛΟ: Με τρεις αγώνες ολοκληρώθηκε χθες η 10η αγωνιστική στην Α1 ανδρών. Τα αποτελέσματα: Ολυμπιακός - Χανιά 13-6, Πανιώνιος - Π. Φάληρο 10-4, Εθνικός - Νηρέας 17-4. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 20, Εθνικός 17, Βουλιαγμένη 15, Πανιώνιος 14, Χίος 14, ΠΑΟΚ 10, Χανιά 9, Νηρέας Χαλανδρίου 6, Παλαιό Φάληρο 6, Γλυφάδα 6, ΝΟΒΑ 2, Πάτρα 1.

ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, σε εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής, Βουλιαγμένη - Χανιά 19-7.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ: Μετά τους Βασίλη Δημητριάδη και Λευτέρη Φάφαλη, δύο ακόμη αθλήτριες της χιονοδρομίας πήραν το εισιτήριο για τους Χειμερινούς Αγώνες του Τορίνου. Η Θεσσαλονικιά Μάγδα Καλομοίρου (αλπικό σκι) και η Δραμινή Παναγιώτα Τσακίρη (δρόμοι αντοχής) εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους βάσει της παγκόσμιας κατάταξης.

ΓΓΑ: Τα της Έκθεσης Φωτογραφίας "Αθλητισμός, Ανοχή και Ευ Αγωνίζεσθαι" πραγματοποιήθηκαν χθες στη γενική γραμματεία Αθλητισμού, από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν για το ήθος τους οι Αιμίλιος Παπαθανασίου (Ιστιοπλοΐα), Αλέξανδρος Νικολαΐδης (τάε κβον ντο), Καλλιόπη Αστροπεκάκη (στίβος), Κωνσταντίνος Σκεπαρνάκος (παγκράτιο), Άγγελος Ζαφειράκης (ποδόσφαιρο), Κωνσταντίνος Φύκας (Παραολυμπιονίκης κολύμβησης), Δημήτρης Κωνσταντάγκας (Παραολυμπιονίκης στίβου), οι ΠΑΕ Εργοτέλης και Χαϊδάρι, και το σωματείο Αετός Αλεποχωρίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Ορφανός ανακοίνωσε ότι πρόεδρος του ΟΑΚΑ ορίστηκε η Αλέκα Μανού, ενώ ένας εκ των αναπληρωτών διευθυντών-συντονιστών θα είναι ο Κώστας Πολυχρονίου.