Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ρομα η πιο επικινδυνη αντιπαλος του αρη στο uleb cup :: 18/1/2006 19:56:00) 

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα είναι πιθανό να βρεθεί στο δρόμο του Άρη.

ΡΟΜΑ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ ULEB CUP

Φοβού τους Ρωμαίους

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Ο Άρης περιμένει αύριο να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στη δεύτερη φάση του ULEB Cup. Αν μπορούσαν οι "κίτρινοι" θα έβγαζαν από την κληρωτίδα το μπαλάκι της Ρόμα, όμως αυτό δεν γίνεται. Οι Ρωμαίοι είναι ο αντίπαλος που δεν θέλει σε καμιά περίπτωση ο Άρης, που σαφώς προτιμάει τον "εμφύλιο" με τον Πανιώνιο. Όσο για τη Σαρλερουά; Ομάδα κατώτερη του Άρη, ικανή όμως να κάνει τη ζημιά

ΡΟΜΑ

Ο Άρης θέλει να την αποφύγει, γιατί και σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται και πολύ καλούς παίκτες έχει. Είναι ατυχία για τον Άρη να κληρωθεί με αυτή την ομάδα ως πρώτος στον όμιλό του. Η Ρόμα δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά, όμως βελτιώθηκε. Μετράει επτά νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα και στο παιχνίδι που χρειάστηκε να κερδίσει (και με διαφορά) το έκανε και με το παραπάνω.

Ιταλία: 11 νίκες-5 ήττες, 5η θέση. ULEB Cup: 5 νίκες-5 ήττες, 4η θέση. Αστέρι: Αγωνιστικά ο Ντέιβιντ Χόκινς σηκώνει το βάρος της επίθεσης, αλλά η προσωπικότητα του Ντέγιαν Μποντίρογκα επισκιάζει τους πάντες. Προπονητής: Ο Μάρκο Πέσιτς προσπαθεί να "αναγεννήσει" τους Ρωμαίους. Το έχει πετύχει και στην εθνική Σερβίας και στην Μπαρτσελόνα. Γήπεδο: Πάλα-Λοτομάτικα (10.100 θέσεις).

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ

Η ομάδα της οποίας η έδρα είναι η έδρα του τελικού της διοργάνωσης τα δυο προηγούμενα χρόνια, καθώς και η φετινή. Η βελγική ομάδα μέχρι και πέρσι κατείχε τα πρωτεία στο εθνικό της πρωτάθλημα, όμως τώρα βρίσκεται σε φάση "ανασύνταξης". Παρ' όλα αυτά παραμένει μια αξιόλογη ομάδα, επικίνδυνη για όποιον την υποτιμήσει και με "γεμάτο" ρόστερ. Βέλγιο: 10 νίκες-5 ήττες, 1η θέση. ULEB Cup: 5 νίκες-5 ήττες, 4η θέση. Αστέρι: Δύσκολα μπορεί να βρει κάποιον παίκτη που να ξεχωρίζει από το σύνολο της Σαρλερουά. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες όπως ο Λετονός Σκέλε ή ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο Ραλφ Μπιγκς. Προπονητής: Ο Σέρβος Σάβο Βούτσεβιτς είναι στην ομάδα χρόνια και μάλλον θα παραμείνει για χρόνια, γιατί έχει βάλει τη Σαρλερουά σε άλλο επίπεδο. Γήπεδο: Σπίρουντομ (6.700 θέσεις).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο πιο βατός αντίπαλος από τους τρεις που μπορεί να "πέσει" στον Άρη. Ο Πανιώνιος δεν είναι η ομάδα της περσινής χρονιάς, που πήρε την τρίτη θέση, όμως πάντα οι "εμφύλιες" μονομαχίες στην Ευρώπη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι "κυανέρυθροι" έχουν χάσει από την δύναμή τους πέρσι και φέτος προσπαθούν να στηριχτούν περισσότερο στα νέα παιδιά. Ελλάδα: 5 νίκες-6 ήττες, 8η θέση. ULEB Cup: 4 νίκες-6 ήττες, 4η θέση. Αστέρι: Ο Νίκος Οικονόμου είναι ο φυσικός ηγέτης του Πανιωνίου και τη φετινή χρονιά, παρ' όλο που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Και έμπειρος και ποιοτικός παίκτης είναι και χρειάζεται πάντα προσοχή. Προπονητής: Δεύτερη χρονιά στον πάγκο του Πανιωνίου βρίσκεται ο Μέμος Ιωάννου συνεχίζοντας την πολύ καλή δουλειά του. Χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο απ' ό,τι πέρσι τους νεαρούς παίκτες και προσπαθεί να δημιουργήσει μια αξιόλογη ομάδα. Γήπεδο: Κλειστό Γυμναστήριο Ελληνικού (14.100 θέσεις).