Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το αλεξανδρειο μελαθρον ετοιμο να γιορτασει :: 23/1/2006 19:40:57) 

Διακρίνονται από αριστερά οι Αντώνης Τσιαλίκης, Αγις Κυνηγόπουλος, Γιώργος Ορφανός και Απόστολος Σαββουλίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου.

ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ

Ταξίδι στην ιστορία

Με μια φαντασμαγορική εκδήλωση, η οποία θα ζωντανεύει μνήμες του παρελθόντος, θα γιορταστεί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο η συμπλήρωση 40 ετών λειτουργίας του. Την Κυριακή, στις 19.00, η μουσική των Olympians θα μπερδευτεί με τα μαγικά καλάθια του Νίκου Γκάλη, με επίσημο προσκεκλημένο τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Τους τελευταίους δύο μήνες η διοίκηση του Αλεξανδρείου προετοιμάζει την επετειακή εκδήλωση και τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου. Χθες έγινε η παρουσίαση από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό. "Το Αλεξάνδρειο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1960, έπειτα από πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η προσφορά του στον αθλητικό κόσμο είναι μεγάλη και έχει φιλοξενήσει κορυφαίες διοργανώσεις", τόνισε ο κ. Ορφανός και πρόσθεσε ότι "εδώ και τόσα χρόνια πανηγυρίζουμε μεγάλες επιτυχίες σ' αυτό το γήπεδο. Η ανακαίνιση του Αλεξανδρείου στοίχισε περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ". Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αλεξάνδρειου, Αγις Κυνηγόπουλος, επισήμανε πως "μετά από 40 χρόνια μπορούμε να το παρουσιάσουμε για πρώτη φορά ανακαινισμένο με τη σιγουριά ότι θα συνεχίσει να αποτελεί πόλο έλξης και σημείο αναφοράς πολλών αθλητών και όχι μόνο".

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ αναμένεται εντυπωσιακή, αφού θα γίνει αναδρομή στα μεγάλα γεγονότα που έχουν εκτυλιχθεί στον αγωνιστικό χώρο του Αλεξανδρείου. Οι Olympians και οι Charms, συγκροτήματα που μεσουρανούσαν τη δεκαετία του '60, θα ενωθούν ξανά για το μουσικό σκέλος. "Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε παρόντες στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Αλεξανδρείου. Για τους περισσότερους από εμάς αυτό το γήπεδο αποτελεί κομμάτι της ζωής μας", δήλωσε ο Άλκης Κακαλιάγκος, παλιό μέλος των Οlympians.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 600 εθελοντές και εξήντα τεχνικοί έναρξης και εικόνας. Η γιορτή θα ξεκινήσει με σαράντα παιδιά Ολυμπιονικών, που θα κρατούν ισάριθμες ελληνικές σημαίες. Η διοίκηση του Αλεξανδρείου παρήγγειλε να σχεδιαστούν και 18 ειδικά γραμματόσημα, τα οποία απεικονίζουν όλα τα αθλήματα που κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί στο γήπεδο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, επί των ημερών του οποίου ξεκίνησε η κατασκευή του Παλέ, και τον Νίκο Γκάλη.

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ του Άρη, που έπαψαν να κρέμονται από την οροφή της σάλας μετά την πρόσφατη συναυλία του Αντώνη Ρέμου, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα επιστρέψουν στη θέση τους, την επομένη της γιορτής και αφού θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τον μηχανισμό ανύψωσής τους.