Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( βολεϊ: ο ηρακλης υποδεχεται αποψε (20.30) στον ευοσμο την ορτεκ :: 17/1/2006 20:41:07) 

Την πρώτη θέση θα καταλάβει ο Ηρακλής σε περίπτωση που νικήσει την γαλλική Όρτεκ.

ΒΟΛΕΪ: Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ (20.30) ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ ΤΗΝ ΟΡΤΕΚ

Αγώνας πρωτιάς

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Με νωπές τις δάφνες από τη βράβευσή του ως η κορυφαία ομάδα της πόλης για το 2005, από το δήμο Θεσσαλονίκης, ο Ηρακλής υποδέχεται σήμερα το βράδυ την Όρτεκ Νεσελάντε (20:30 ΕΤ3) στο τελευταίο του παιχνίδι για τον προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς λιγκ.

Θέμα πρόκρισης δεν τίθεται, αφού ο Ηρακλής είναι μέσα στην πρώτη τριάδα, αλλά από το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα θα ξεκαθαρίσει ποια θέση θα καταλάβει (χωρίς ωστόσο να είναι απολύτως διευκρινισμένο αν η πρώτη θέση δίνει πλεονέκτημα). Τα σενάρια είναι τρία και πολύ απλά…

ΑΝ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ κερδίσει, ανεξαρτήτου σκορ (γιατί υπενθυμίζουμε ότι από φέτος δεν μετρούν σε περίπτωση ισοβαθμία τα σετ, αλλά η διαφορά των πόντων) τότε θα είναι σίγουρα πρώτος.

Αν χάσει, τότε θα είναι σίγουρα δεύτερος (με πρώτη τη βελγική Νακ που αυτή την εβδομάδα έχει ρεπό), ενώ σύμφωνα με ένα ακραίο σενάριο, ο Ηρακλής μπορεί να τερματίσει και τρίτος, εφόσον ηττηθεί με 3-0 και σε κανένα σετ δεν πάρει περισσότερους από 15 πόντους. Το τελευταίο ενδεχόμενο, με βάση και τη δυναμικότητα των δύο ομάδων, φαντάζει περισσότερο ως… ανέκδοτο, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Αλέκος Λεώνης σήμερα θα έχει στη διάθεσή του και τον Τομ Χοφ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12ΩΡΟ ταξίδι ο Παναθηναϊκός έφτασε χθες το απόγευμα (ξεκίνησε χαράματα από την Αθήνα) στο… χιονισμένο Όλστιν, όπου σήμερα το βράδυ (19:00 χωρίς τηλεοπτική μετάδοση) αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα στον επαναληπτικό προημιτελικό του Τοπ Τιμς καπ.

Ο Ντάντε ακολούθησε κανονικά την αποστολή, αλλά μάλλον δεν θα είναι στη βασική εξάδα, ενώ για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός θέλει διαφορά έως 14 πόντους σε περίπτωση ήττας ή φυσικά να κερδίσει. Στη Ματσεράτα βρίσκεται από χθες και η Πάτρα, που χωρίς ελπίδες πρόκρισης θα αντιμετωπίσει τη Λούμπε του Ιβάν Μίλκοβιτς (ανανέωσε προχθές το συμβόλαιο του), αφού είχε χάσει με 3-0 στον πρώτο αγώνα στην έδρα της.

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ να συνέλθουν στον Ολυμπιακό από το σοκ της απώλειας για δύο μήνες του Κώστα Χριστοφιδέλη ήρθε και η χθεσινή διάγνωση του ιατρικού τιμ για τον Βασίλη Κουρνέτα, να μεγαλώσει την απόγνωση των "ερυθρόλευκων". Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη ο διεθνής άσος, έδειξε κάκωση του οπίσθιου χιαστού, με τους γιατρούς να συστήνουν συντηρητικό πρόγραμμα προπόνησης για δύο εβδομάδες. πλαισιο

ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Κορυφαίος ο Λεώνης

Ακόμη και μεσούσης της σεζόν, ο Αλέκος Λεώνης (φωτογραφία) εξακολουθεί να μαζεύει διακρίσεις. Ο προπονητής του Ηρακλή ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τεχνικός για το 2005, στην ψηφοφορία που διοργάνωσε η ομοσπονδία με τη συμμετοχή προπονητών, διαιτητών, αθλητών, αθλητριών και δημοσιογράφων. Ο Λεώνης συγκέντρωσε 55 ψήφους, ενώ δεύτερος ψηφίστηκε ο αείμνηστος Χρήστος Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός). "Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που με ψήφισαν ως κορυφαίο της σεζόν, καθώς η καταξίωση ήρθε από τους ειδικούς του αθλήματος. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για όσα πέτυχα με τη βοήθεια της διοίκησης και των συνεργατών μου", δήλωσε ο κόουτς των "κυανόλευκων". Στην Α1 γυναικών κορυφαίος προπονητής ψηφίστηκε ο Δημήτρης Μπαχράμης του Παναθηναϊκού, ενώ καλύτερος διαιτητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Γεωργουλέας.