Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο μακεδονικος εχασε απο την ολυμπια και κινδυνευει :: 19/2/2006 20:27:39) 

Ο Λάρι Στιούαρτ προσπαθεί να αφήσει την μπάλα στο καλάθι του Μακεδονικού.

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Του πέρασε θηλιά

17-18, 38-26 (ημίχρονο) 52-44, 71-56 (τελικό) Θεατές: 2.000

Μπορεί η Ολύμπια να βρίσκεται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη όμως, χθες, κόντρα στον Μακεδονικό, απέδειξε πως πολύ δύσκολα θα μπλέξει σε περιπέτειες. Σαφώς ανώτερη η θεσσαλική ομάδα επικράτησε επί των "πράσινων" με 71-56 επιστρέφοντας στις νίκες. Αντίθετα, για την ομάδα της Κοζάνης αυτή ήταν η ένατη συνεχόμενη ήττα και τη δεδομένη χρονική στιγμή θεωρούνται μαζί με τον Κολοσσό τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό στην Α2. (Δεν αποκλείεται μάλιστα να τεθεί και θέμα προπονητή).

ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ άντεξαν μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο όταν προηγήθηκαν με 18-17 χάρη στην πολύ καλή απόδοση του Έλτον Μπράουν, που σκόραρε τους μισούς πόντους της ομάδας του. Με βασικό εκφραστή των επιθέσεων της τον Σέινφελντ, καθώς ο Ραντόγεβιτς φορτώθηκε με τρία φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο, η Ολύμπια απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα παίρνοντας προβάδισμα κι έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με μια διαφορά 12 πόντων (38-26).

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ του Γιώργου Καλαφατάκη προσπάθησαν να αντιδράσουν στην επανάληψη και με προσωπικές ενέργειες των Χαραλαμπίδη, Πέτρουλα μείωσαν σε 46-42. Η Ολύμπια απάντησε άμεσα και στις αρχές της τέταρτης περιόδου ανέβασε και πάλι τον δείκτη της διαφοράς στο +12 (58-46), με τον Πρόδρομο Νικολαΐδη να αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή, ευστοχώντας σε 4/5 τρίποντα κι ενώ νωρίτερα είχε 0/4. Ο 28χρονος παίκτης ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων και αυτός που στα κρίσιμα σημεία οδήγησε την ομάδα του. Αποστολίδης και Στιούαρτ βοήθησαν ακόμα περισσότερο, δίνοντας κι αυτοί λύσεις και η Ολύμπια προηγήθηκε με 63-48 στο 35' και 68-50 στο 37'. Για τον Μακεδονικό ο Λι και ο Μπρέισι ήταν τραγικοί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αφού και οι δυο μαζί είχαν 6 πόντους με 2/17 σουτ.