Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κραϊτσικ ή τσισοφσκι ζητησε απο τη διοικηση ο κωστικος :: 1/1/2006 19:23:05) 

Ο Ματέι Κράιτσικ (αριστερά) είναι ένας από τους δύο παίκτες που έχει καταλήξει ο Γιώργος Κωστίκος για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.

ΚΡΑΪΤΣΙΚ Ή ΤΣΙΣΟΦΣΚΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΚΩΣΤΙΚΟΣ

Ενας στους δυο κερδίζει

Μεταξύ δύο Σλοβάκων θα διαλέξει ο ΠΑΟΚ για να καλύψει το κενό του στο δεξιό άκρο της άμυνας. Ματέι Κράιτσικ και Μάριαν Τσισόφσκι είναι οι δύο υποψήφιοι και στο τέλος, ένας θα κερδίσει

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Αφού απορρίφθηκε η περίπτωση του (επίσης Σλοβάκου) Πέτερ Σινγκλάρ, ο οποίος αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την πρωτοπόρο του τσέχικου πρωταθλήματος, Σλόβαν Λίμπερετς, ο Γιώργος Κωστίκος κατέληξε στους Κράιτσικ και Τσισόφσκι, από τους παίκτες που προτάθηκαν και η ευθύνη ανήκει πλέον στη διοίκηση για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις και να κλείσει έναν από τους δύο. Και οι δύο παίκτες, έχουν περίπου το ίδιο κασέ, ενώ έχουν συμβόλαια μέχρι τον προσεχή Ιούνιο με Σλάβια Πράγας και Ζίλινα αντίστοιχα, οπότε ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να πληρώσει ένα ποσό στις ομάδες τους για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ έχουν πολλές ομοιότητες, όμως, πρώτος στις προτιμήσεις του Κωστίκου, είναι ο Ματέι Κράιτσικ, για τον απλούστατο λόγο, ότι είναι παίκτης με περισσότερες ικανότητες επιθετικά. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει έναν κλασικό φουλ μπακ, ο οποίος θα μπορεί να παίξει όλη τη δεξιά πλευρά και δεν θα περιορίζεται στα αμυντικά του καθήκοντα, όπως ο Ακιέλ, γι' αυτό προτιμά τον Κράιτσικ, ο οποίος στην ουσία είναι δεξιός χαφ, αλλά παίζει και μπακ. Φέτος, που διανύει την καλύτερή του σεζόν, έχει 14 συμμετοχές στη Σλάβια Πράγας κι έχει πετύχει τρία γκολ. Ο Κράιτσικ, είναι Σλοβάκος και το 2002 μεταγράφηκε στη Σλάβια, χωρίς, όμως, να μπορέσει να καθιερωθεί (είχε τρεις συμμετοχές στις πρώτες δύο σεζόν του στην Πράγα). Το καλοκαίρι του 2004 η Σλάβια αποφάσισε να τον δώσει δανεικό, έπαιξε ένα εξάμηνο στη Βικτόρια Ζίζκοφ κι άλλο ένα στην Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε και το προηγούμενο καλοκαίρι επέστρεψε στη Σλάβια, κερδίζοντας θέση βασικού, αλλά και την κλήση στην εθνική Σλοβακίας, με την οποία έπαιζε στο μπαράζ με την Ισπανία.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, που ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να τα βρει με την Σλάβια Πράγας για να πάρει τον Κράιτσικ, τότε θα στραφεί στην Ζίλινα, για να πάρει τον Τσισόφσκι. Αυτός είναι καθαρόαιμος δεξιός μπακ, γι' αυτό και είναι δεύτερος στην προτίμηση του Κωστίκου, αλλά μπορεί να βοηθήσει και επιθετικά. Με την απόκτηση του παίκτη, που θα καλύψει το δεξιό άκρο, ουσιαστικά θα ολοκληρωθούν και οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ. Στον Δικέφαλο έχουν προταθεί ένα σωρό παίκτες, οι οποίοι διαφημίζονται από τους εκπροσώπους τους, με την διαρροή των ονομάτων στον Τύπο, χωρίς πάντως από την πλευρά του ΠΑΟΚ να επιδεικνύεται ενδιαφέρον. Τρίτη μεταγραφή (εκτός του δεξιού μπακ και του Αραμπατζή), θα γίνει μόνο εφόσον βρεθεί κάποια εξαιρετική περίπτωση, που στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, δεν είναι τόσο πιθανή.