Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( λιβερπουλ-μαντσεστερ γ. εβγαλε η κληρωτιδα του κυπελλου αγγλιας :: 30/1/2006 19:33:49) 

επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗΣ

Στα γνώριμα λημέρια του "Άνφιλντ" επέστρεψε ο Ρόμπι Φάουλερ, που παρουσιάστηκε χθες από τον μάνατζερ Ράφα Μπενίτεθ φορώντας την κόκκινη φανέλα, όχι όμως με το "9", όπως στην πρώτη του θητεία, αλλά με το "11".

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. ΕΒΓΑΛΕ Η ΚΛΗΡΩΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ

Ο τελικός ήρθε νωρίς

Η κληρωτίδα είχε κέφια χθες κι έβγαλε πρόωρο τελικό, Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στους "16" του κυπέλλου Αγγλίας. Οι δυο "αιώνιοι" ανταγωνιστές της αγγλικής πρέμιερ λιγκ τίθενται αντιμέτωποι τον άλλο μήνα συνθέτοντας το σπουδαιότερο ζευγάρι του θεσμού, για τον οποίο έχουν να ανταμώσουν από το 1999, όταν η Γιουνάιτεντ είχε επικρατήσει 2-1 στον δρόμο της προς το τρεμπλ.

Οι μνήμες, ωστόσο, από το επεισοδιακό 1-0 της Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" για το πρωτάθλημα είναι ακόμα νωπές. Στα άλλα ζευγάρια, η Τσέλσι -αν περάσει την Έβερτον- θα έχει εύκολη δουλειά με την Κόλτσεστερ της 3ης κατηγορίας, ενώ η Μπόλτον, που απέκλεισε την κάτοχο Άρσεναλ, αντιμετωπίζει τη Γουέστ Χαμ.

Η κλήρωση των των "16" (18, 19 Φεβρουαρίου): Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έβερτον / Τσέλσι - Κόλτσεστερ, Νιουκάστλ - Σαουθάμπτον, Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι, Τσάρλτον - Μπρέντφορντ, Μπόλτον - Γουέστ Χαμ, Στόουκ Σίτι - Ρέντινγκ / Μπέρμιγχαμ, Πρέστον / Κρίσταλ Πάλας - Κόβεντρι / Μίντλεσμπρο.

Όπως έγινε γνωστό, είναι πολύ πιθανό και ο φετινός τελικός να μην διεξαχθεί τελικά στο νέο "Γουέμπλεϊ", αφού δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουν ολοκληρωθεί η εργασίες ως την ημερομηνία του τελικού (13 Μαΐου).

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ… Για το κύπελλο, πάντως, υπάρχει ακόμη καιρός. Προς το παρόν συνεχίζεται ο "μαραθώνιος" της πρέμιερ λιγκ, με την 24η αγωνιστική, που διεξάγεται σε δύο δόσεις. Η Τσέλσι, με τον "αέρα" των 14 πόντων της διαφοράς, φιλοξενείται από την Άστον Βίλα, ενώ η αποδεκατισμένη Γιουνάιτεντ (οι Φέρντιναντ και Ρούνεϊ "βαφτίστηκαν" μέσοι για να καλύψουν τα κενά) ταξιδεύει στο Μπλάκμπερν.

Σήμερα: Φούλαμ - Τότεναμ, Γουίγκαν - Έβερτον, Σάντερλαντ - Μίντλεσμπρο, Τσάρλτον - Γουέστ Μπρομ.

Αύριο: Άστον Βίλα - Τσέλσι, Μπλάκμπερν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ - Μπέρμιγχαμ, Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Σίτι - Νιουκάστλ, Πόρτσμουθ - Μπόλτον.