Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο νταβιντ τρεζεγκε πλησιασε το ταχυτερο χατ τρικ :: 30/1/2006 19:19:48) 

Ο ΝΤΑΒΙΝΤ ΤΡΕΖΕΓΚΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΧΑΤ ΤΡΙΚ

Παραλίγο να κάνει ρεκόρ!

Ένα από τα γρηγορότερα χατ τρικ στην ιστορία του καμπιονάτο πέτυχε ο Νταβίντ Τρεζεγκέ στο 1-3 της Γιουβέντους επί της Άσκολι. Ο Γάλλος βρήκε δίχτυα τρεις φορές σε διάστημα 11 αγωνιστικών λεπτών, από το 7' ως το 18', αλλά παραδόξως αυτή δεν ήταν η ταχύτερη επίδοση, αφού δύο ποδοσφαιριστές στο παρελθόν τα έχουν καταφέρει καλύτερα…

Το σχετικό ρεκόρ, άλλωστε, μοιάζει εξωπραγματικό κι αντέχει από το 1947. Τότε, ο Βαλεντίνο Ματσόλα είχε σκοράρει τρεις φορές σε ισάριθμα λεπτά(!), από το 29' ως το 31' με την Τορίνο εναντίον της Βιτσέντζα. Καλύτερη επίδοση από τον Τρεζεγκέ έχει επίσης ο θρυλικός Τζιουζέπε Μεάτσα, που χρειάστηκε 4' για να πετύχει χατ - τρικ για την Ίντερ επί της Ρόμα το 1930.

Πάντως με τα τρία του γκολ επί της Άσκολι, ο "Τρεζεγκόλ" έφτασε τα 18 φέτος, απειλεί πλέον τον Λούκα Τόνι (21 γκολ) και διεκδικεί με αξιώσεις το "Χρυσό Παπούτσι". Ο Γάλλος, που είχε αναδειχθεί 1ος σκόρερ του καμπιονάτο και τη σεζόν 2001-02 (24 γκολ), μετρά πλέον 118 γκολ καριέρας με τη Γιούβε, της οποίας είναι 9ος σκόρερ διαχρονικά (1ος είναι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο με 188).

"Καλά είναι τα ρεκόρ, αλλά οι τίτλοι αξίζουν περισσότερο. Κι η Γιουβέντους διεκδικεί όλα τα τρόπαια", αρκέστηκε να πει ο 28χρονος Γάλλος διεθνής (60 συμμετοχές, 31 γκολ στους "τρικολόρ"), από τον οποίο λείπει μόνο ένα Τσάμπιονς λιγκ.