Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η μαρια τσιαρτσιανη και ο τιτλος της κορυφαιας αθλητριας του 2005 :: 11/1/2006 18:52:29) 

Απρόσμενο δώρο ήταν για την Μαρία Τσιαρτσιάνη η ανάδειξη της σε κορυφαία αθλήτρια της Θεσσαλονίκης για το 2005.

Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 2005

Ενα αστέρι από την άμμο

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Η καλύτερη αθλήτρια της Θεσσαλονίκης για το 2005 δεν γνώριζε καν ότι ήταν υποψήφια για το σχετικό βραβείο στη γιορτή που διοργανώνει ο δήμος. Η πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ, Μαρία Τσιαρτσιάνη, έμαθε το μαντάτο στην Αυστρία, όπου βρίσκεται για εργομετρικές εξετάσεις και το θεώρησε ετεροχρονισμένο πρωτοχρονιάτικο δώρο

Ο τίτλος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, καθώς τα δύο μετάλλια (ασημένιο και χάλκινο) που κατέκτησε στο παγκόσμιο σιρκουί του μπιτς βόλεϊ, ως παρτενέρ της Θάλειας Κουτρουμανίδου, ήταν αρκετά για να αναδείξουν την Τσιαρτσιάνη κορυφαία Θεσσαλονικιά αθλήτρια, για τη χρονιά που πέρασε. Την ώρα που μετρούσε τις δυνάμεις της σε εργομετρικό κέντρο της Αυστρίας, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τη Θεσσαλονίκη και έμαθε τα νέα. Αρχικά δυσκολεύτηκε να το πιστέψει, όμως, λίγο αργότερα δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της.

"ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ όταν το έμαθα, διότι ένιωσα ότι οι κόποι μου δικαιώνονται. Η χαρά έγινε μεγαλύτερη, επειδή δεν γνώριζα ότι ήμουν προτεινόμενη, δεν μου το είχε πει κανείς. Είναι σπουδαίο να σε βραβεύει η πόλη σου και είναι σημαντικό το γεγονός ότι με ψήφισαν οι αθλητικοί συντάκτες, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα του αθλητισμού", δήλωσε από την Αυστρία στη "Μ Sports" η 25χρονη πρωταθλήτρια, που κατάγεται από το Σπήλαιο Γρεβενών, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ έπαθλο των 9.000 ευρώ που θα παραλάβει από το δήμο Θεσσαλονίκης στη γιορτή τη Δευτέρα (Βελλίδειο, 20.00), ήταν ένα απρόσμενο δώρο. "Καλοδεχούμενα τα χρήματα, διότι οι καιροί είναι δύσκολοι και τα οικονομικά της ομοσπονδίας, όχι και τόσο ανθηρά, για εμάς τουλάχιστον. Έτσι, το έπαθλο θα επενδυθεί στο δίδυμό μας, ώστε να κάνουμε με τη Θάλεια ακόμη καλύτερη προετοιμασία για τη νέα χρονιά", τόνισε η πρώην αθλήτρια του Άρη και του Φιλαθλητικού, που όμως δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο βόλεϊ σάλας, αφού όπως λέει "στην άμμο βρήκα αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο".

Η ΕΠΟΜΕΝΗ χρονιά θα είναι εξίσου δύσκολη για την Μαρία Τσιαρτσιάνη, όπως παραδέχεται η ίδια: "Στόχος μας είναι να διατηρηθούμε στο υψηλό επίπεδο. Το 2005 τελειώσαμε τη σεζόν στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και θέλουμε ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στη νέα σεζόν. Άλλωστε, το ζητούμενο για κάθε αθλήτρια είναι να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο. Δεν έχουμε διακόψει τις προπονήσεις. Μάλιστα, τη Δευτέρα αν δεν ήταν η γιορτή του δήμου Θεσσαλονίκης, θα βρισκόμουν στην Αθήνα για προπόνηση".

ΑΠΩΤΕΡΟΣ στόχος για την 25χρονη πρωταθλήτρια είναι η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ενώ παράπονό της είναι η μη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, όπου έμεινε εκτός διοργάνωσης διότι ο κανονισμός δεν επέτρεπε τη συμμετοχή περισσοτέρων των δύο ομάδων ανά χώρα.

ID

Μαρία Τσιαρτσιάνη Ημερ. γέννησης: 21/10/1980 Υψος: 1,80μ. Βάρος: 65κ. Σπουδές:Φοιτήτρια Νομικής στο ΑΠΘ (4ο έτος) Ξεκίνημα (σάλα): 1992 Προηγούμενες ομάδες (σάλα): Φιλαθλητικός, Βριλήσσια, Άρης Επιτυχίες (σάλα): Χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα (1998) Ξεκίνημα (μπιτς βόλεϊ): 2000 Προηγούμενες συμπαίκτριες (μπιτς βόλεϊ): Μαρία Λαζαρίδου (2000), Χαρά Σάκουλα (2001), Πόλα Κίτσου (2002), Κατερίνα Νικολαΐδου (2003). Επιτυχίες (μπιτς βόλεϊ): Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2002, 2005, Ασημένιο μετάλλιο όπεν Πορτογαλίας, χάλκινο μετάλλιο όπεν Μπαλί.