Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τενισ: αυστραλεζικο οπεν :: 17/1/2006 20:34:52) 

ΤΕΝΙΣ: ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΟ ΟΠΕΝ

Νοκ άουτ η Λένα

"Αντίο" με το καλημέρα είπε η Λένα Δανιηλίδου στο πρώτο Γκραν σλαμ της χρονιάς, αφού δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη κόντρα στην Πάτι Σνάιντερ. Η 24χρονη πρωταθλήτρια έχασε από την Ελβετίδα αντίπαλό της με 6-4, 6-3 στον α' γύρο του αυστραλέζικου Όπεν, συνεχίζοντας τις μέτριες εμφανίσεις της. Η δεύτερη μέρα του τουρνουά χαρακτηρίστηκε από νίκες των φαβορί στο ταμπλό των γυναικών, όπου εύκολα πήραν το εισιτήριο για το β' γύρο οι Κιμ Κλάιστερς, Αναστάσια Μίσκινα και Μέρι Πιρς.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Η δανέζικη Γκούντμε θα είναι η αντίπαλος της Αναγέννησης Άρτας στους "16" του κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας γυναικών, όπως ακριβώς είχε συμβεί και πέρσι, όταν οι Δανές είχαν προκριθεί με δύο νίκες. Αντίθετα, πιο εύκολη κλήρωση είχε ο Αθηναϊκός, που στους "16" του Τσάλεντζ καπ γυναικών θα αντιμετωπίσει την ισλανδική Βαλούρ, με τον πρώτο αγώνα στην Αθήνα και τον επαναληπτικό στο Ρέικιαβικ. Τα παιχνίδια θα γίνουν στις 11-12 Φεβρουαρίου και στις 18-19 του ίδιου μήνα.

ΣΤΙΒΟΣ: Αμφίβολη εξακολουθεί να είναι η συμμετοχή του Ασάφα Πάουελ στους Αγώνες Κοινοπολιτείας, που θα γίνουν το Μάρτιο στη Μελβούρνη. Ο Τζαμαϊκανός κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100μ. δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του, εξαιτίας του οποίου παραμένει εκτός δράσης από τον περασμένο Ιούνιο.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Στη συμβολική τιμή των 26,37 ευρώ πούλησε μέσω δημοπρασίας το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που είχε κερδίσει το 1996 στο μονόζυγο ο Γερμανός Αντρέας Βέκερ, θεωρώντας πως το μετάλλιο ήταν βάρος γι' αυτόν… "Το έκανα για να απελευθερωθώ από το παρελθόν μου. Σύμβουλος των πράξεών μου είναι ο Θεός, αυτός με καθοδηγεί", δικαιολογήθηκε ο 36χρονος πρώην πρωταθλητής της ενόργανης, που ανήκει σε ευαγγελική αίρεση.