Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ροναλντο :: 17/1/2006 20:23:29) 

ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ηχησε… καμπάνα

Η έφεση για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο ντέρμπι του Μάντσεστερ εναντίον της Σίτι απορρίφθηκε, οπότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο (φωτογραφία) θα εκτίσει ποινή τριών αγωνιστικών για τη Γιουνάιτεντ. Ο 21χρονος Πορτογάλος θα χάσει μεταξύ άλλων και το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στο "Ολντ Τράφορντ".

ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Χθες, πάντως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν στην επικαιρότητα και για άλλο λόγο, διόλου ζηλευτό. Ο Πορτογάλος ήλθε στα χέρια με τον Ρούουντ Βαν Νιστελρόι στην προπόνηση της Γιουνάιτεντ(!), αφού πρώτα ο Ολλανδός τον "έλουσε" με ύβρεις σχετικές με την επιπόλαιη αποβολή του στο ντέρμπι με τη Σίτι.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ομοσπονδιακός προπονητής για το 2007 αναδείχθηκε από την IFFHS ο Βραζιλιάνος, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, συγκεντρώνοντας 167 ψήφους κι αφήνοντας πίσω του τους Μάρκο Βαν Μπάστεν (Ολλανδία, 134), Χοσέ Πέκερμαν (Αργεντινή, 75). Την πρώτη 10άδα στην ψηφοφορία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου συμπλήρωσαν οι Μαρτσέλο Λίπι (Ιταλία), Κάρελ Μπρούκνερ (Τσεχία), Ρικάρντο Λαβόλπε (Μεξικό), Λουίς Φελίπε Σκολάρι (Πορτογαλία), Μπρους Αρίνα (ΗΠΑ), Ζίκο (Ιαπωνία), Όλεγκ Μπλαχίν (Ουκρανία).

ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ στέλνει τον Ρονάλντο η βρετανική εφημερίδα "Sunday Mirror"! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται διατεθειμένος ν' αφήσει το "Μπερναμπέου", όπου αποτελεί τον μόνιμο στόχο των διαμαρτυριών των οπαδών, για να μετακομίσει στην πρέμιερ λιγκ και, μέσω της "Nike", στη Γιουνάιτεντ.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ για τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, την ομάδα που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ από τη συνέχεια του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τον Ντάνιελ Πάνκου. Ο διεθνής Ρουμάνος επιθετικός άφησε την Μπεσίκτας και για τους επόμενους έξι μήνες θα αγωνίζεται ως δανεικός στη Ραπίντ.

"ΠΡΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ" στη νέα του καριέρα, στην άκρη του πάγκου, ο Κρεγκ Μπρούστερ. Ο άλλοτε επιθετικός του Ιωνικού άφησε την Ινβερνές -όπου είχε τον διπλό ρόλο του παίκτη και μάνατζερ- και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ιστορικής Νταντί Γιουνάιτεντ, της οποίας υπήρξε στέλεχος κατά το παρελθόν, και το 1994 την είχε οδηγήσει με δικό του γκολ στην κατάκτηση του κυπέλλου Σκοτίας (1-0 τη Ρέιντζερς).

Η ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ ζήτησε από τη Λίβερπουλ τον Γιέζι Ντούντεκ προσφέροντας τέσσερα εκατ. ευρώ. Ο Πολωνός γκολκίπερ αποτελεί την τρίτη επιλογή των πρωταθλητών Ευρώπης, μετά τους Ρέινα και Κάρσον.

ΤΟΝ "ΝΕΟΣΣΟ" της Μπόκα Τζούνιορς, Φερνάντο Γκάγκο, έβαλε στο μάτι η Ρεάλ Μαδρίτης! Ο 19χρονος ανασταλτικός μέσος είναι ό,τι πιο ποιοτικό έχει αναδείξει η Μπόκα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο το συμβόλαιό του λήγει το 2007 και η τιμή του φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ.