Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( στο στοχαστρο της ιταλικης αστυνομιας οι αυστριακοι σκιερ :: 19/2/2006 21:49:32) 

Τελευταίοι τερμάτισαν οι Αυστριακοί χιονοδρόμοι στην σκυταλοδρομία 4Χ10.000μ., στην οποία αγωνίστηκαν ξενυχτισμένοι…

Επιμέλεια ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΣΚΙΕΡ

Νυχτερινή έφοδος

Στοιχεία αστυνομικού θρίλερ άρχισαν να αποκτούν οι 20οί Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, αφού η μάχη κατά του ντόπινγκ στάθηκε η αιτία που οι ιταλικές αρχές εισέβαλλαν στα δωμάτια των αθλητών της αυστριακής ομάδας μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου…

Κατόπιν συνεννόησης με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η ιταλική αστυνομία έκανε έφοδο στους χώρους όπου φιλοξενούνται οι Αυστριακοί αθλητές του διάθλου και του σκι αντοχής. Αφορμή ήταν η πληροφορία πως ανάμεσά τους βρισκόταν ο προπονητής Βάλτερ Μάιερ, ο οποίος είναι τιμωρημένος ως το 2010 για τη συμμετοχή του σε σκάνδαλο ντόπινγκ στους Αγώνες του 2002, στο Σολτ Λέικ Σίτι, επειδή δεν είχε συνεργαστεί κατά τη λήψη δειγμάτων από αθλητές του. Ταυτόχρονα, κλιμάκιο της ΔΟΕ υπέβαλε συνολικά 15 αθλητές της αυστριακής αποστολής σε αιφνίδιους ελέγχους ντόπινγκ.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ της επιδρομής, που έληξε περίπου στις 02.00, ήταν να αναστατωθούν οι χιονοδρόμοι και ειδικά οι τέσσερις που λίγες ώρες αργότερα συμμετείχαν στη σκυταλοδρομία 4Χ10.000μ. του σκι αντοχής ανδρών. Όντας άυπνοι, οι Αυστριακοί έμειναν στην τελευταία θέση του αγωνίσματος, κατηγορώντας γι' αυτό την ιταλική αστυνομία και τη ΔΟΕ, ενώ ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστρίας, επισημαίνοντας ότι ο Μάγερ έχει μεταβεί ως ιδιώτης στο Τορίνο και ότι ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι έλεγχοι ήταν απαράδεκτος.