Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ηρθε και δοκιμαζεται ο μαρεκ κοστολανι :: 10/1/2006 21:38:05) 

Ο Μάρεκ Κοστολάνι με τις φόρμες του ΠΑΟΚ στη χθεσινή προπόνηση.

ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΕΚ ΚΟΣΤΟΛΑΝΙ

Σλοβακικό… ανέκδοτο

Δεν είναι ανέκδοτο, είναι γεγονός! Ο ΠΑΟΚ έφερε στη Θεσσαλονίκη, για να περάσει από τη διαδικασία δοκιμής, τον 22χρονο Σλοβάκο δεξιό χαφ, Μάρεκ Κοστολάνι, μήπως και καταφέρει να καλύψει το κενό, που έχει δημιουργηθεί στη δεξιά πλευρά, με την απουσία ενός μπακ. Το ανέκδοτο έγκειται στο γεγονός ότι ο Κοστολάνι αγωνίζεται στη β' ομάδα της Βάκερ Μπουργκχάουζεν, στη γερμανική Ομπερλίγκα, τέταρτη τη τάξει κατηγορία. Σε ομάδα αυτής της κατηγορίας άνηκε και ο Φερνάντεζ (β' ομάδα της Γιαν Ρέγκενσμπουργκ), αλλά αυτός δεν είχε αποκτηθεί για να βοηθήσει άμεσα.

Ο ΣΛΟΒΑΚΟΣ χαφ μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2004 στη Βάκερ, με καλό βιογραφικό (διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της πατρίδας του), αλλά έκανε μόλις πέντε συμμετοχές στη Β' εθνική και το καλοκαίρι του 2005 «υποβιβάστηκε» στη β' ομάδα, με την οποία μετρά ένδεκα συμμετοχές. Παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2007, η Μπουργκχάουζεν του έδωσε το ελεύθερο να βρει άλλη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, δεν έφερε τον Κοστολάνι για να τον αποκτήσει, αλλά για να τον δει από κοντά και να τον έχει σταντ μπάι, αν δεν βρει καλύτερη λύση. Από μόνης της, πάντως, αυτή η κίνηση καταδεικνύει το γεγονός ότι ο πανικός άρχισε να κάνει την εμφάνισή του.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ περίοδος αρχίζει να μετρά αντίστροφα, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν έχει βρει δεξιό μπακ, αλλά βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία αναζήτησης και κινδυνεύει να «κάψει» και τον Αραμπατζή, που παίζει σε μια θέση, που δεν έχει ξαναπαίξει. Στην Τούμπα λένε, πάντως, ότι έχουν κάνει προτάσεις και περιμένουν απαντήσεις, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα. Η περίπτωση του Κράιτσικ έχει ουσιαστικά ναυαγήσει, στην περίπτωση του Τσισόφσκι, ο ΠΑΟΚ δεν τα έχει βρει ακόμη με τον ίδιο, ώστε να μιλήσει και με τη Ζίλινα, στην οποία ανήκει, οπότε… υπομονή. Με πιο απλά λόγια, κακός προγραμματισμός, σε συνδυασμό με την οικονομική ένδεια, η οποία είναι προφανές ότι υφίσταται.