Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( γρηγοριαδης και τσιαρτσιανη κορυφαιοι για το 2005 :: 10/1/2006 21:17:55) 

Ως καλύτερος Θεσσαλονικιός αθλητής ψηφίστηκε ο Άρης Γρηγοριάδης. Η πλέον αναμενόμενη πρωτιά του.

Η εντυπωσιακή Μαρία Τσιαρτσιάνη του Άρη αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια χάρη στις επιτυχίες της στην άμμο.

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2005

Χρυσοί δημότες

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Τα φαβορί επικράτησαν στην ψηφοφορία, που διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη των κορυφαίων του αθλητισμού κατά το 2005. Η γιορτή θα γίνει τη Δευτέρα στο Βελλίδειο και ο κολυμβητής Άρης Γρηγοριάδης θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 50μ. ύπτιο και καλύτερος Έλληνας αθλητής για το 2005, δεν θα μπορούσε παρά να θριαμβεύσει και στην ψηφοφορία του δήμου Θεσσαλονίκης για τη γιορτή Αθλητισμού, που φέτος διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Καλύτερη αθλήτρια αναδείχθηκε η Μαρία Τσιαρτσιάνη του Άρη, που κατέκτησε μαζί με τη Θάλεια Κουτρουμανίδου τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ και δύο μετάλλια σε Όπεν του παγκοσμίου σιρκουί. Καλύτερη ομάδα αναδείχθηκε ο Γ.Σ. Ηρακλής για τις επιτυχίες στην ελευθέρα πάλη ανδρών, στο βόλεϊ παίδων και στο πόλο κορασίδων. Τα χρηματικά έπαθλα για τις τρεις κατηγορίες αντιστοιχούν σε 9.000 ευρώ έκαστο, ενώ με το βραβείο του καλύτερου προπονητή (4.500 ευρώ) θα τιμηθεί ο προπονητής του Άρη Γρηγοριάδη, Χρυσάφης Βαγγελακάκης.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΗΘΟΥΣ ψηφίστηκε ο καρατέκα Κώστας Παπαδόπουλος, που έχει την "ατυχία" να φέρνει μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενός αθλήματος που δεν είναι Ολυμπιακό και έτσι στερείται της αναγνώρισης από το ευρύ κοινό. Το χρηματικό έπαθλο αντιστοιχεί σε 3.000 ευρώ. Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος αθλητής (4.500 ευρώ) αναδείχθηκε ο αρσιβαρίστας Βλαδίμηρος Λαζαρίδης για την έκτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ των ΑΜΕΑ καλύτερος αθλητής αναδείχθηκε ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, καλύτερη αθλήτρια η 17χρονη πρωταθλήτρια του στίβου Μαρία Άλλα και καλύτερη ομάδα οι "Μακεδόνες 2000", που θα εισπράξουν από 9.000 ευρώ. Καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κουντουράς από το χώρο του στίβου.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ των νικητών ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι παρ' όλο που η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει προβλήματα εγκαταστάσεων και είναι πίσω σε υποδομές, εξακολουθεί χάρη στο αθλητικό δυναμικό της να παράγει παγκόσμιους πρωταθλητές.

ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ συμμετείχαν 71 αθλητικοί συντάκτες της πόλης και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σωτήρης Καπετανόπουλος, οι καλύτεροι αναδείχθηκαν με μεγάλη διαφορά σε ψήφους από τους δεύτερους.