Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο απολλων πηρε το βαθμο αν και μπορουσε τη νικη :: 26/2/2006 22:00:16) 

ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ: Τα μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου είχαν την τιμητική στο χθεσινό παιχνίδι του "Στ. Μαυροθαλασσίτης". Ο Κλέιτον ελέγχει τη μπάλα υπό την πίεση του Μάριτς (πάνω) και ο Παπάς προσπαθεί να αποφύγει το μαρκάρισμα του Ποπόφ (κάτω).

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

Μισογεμάτο ποτήρι

Αλλο ένα πόντο πρόσθεσε στη βαθμολογική συγκομιδή του ο Απόλλων Καλαμαριάς, που απέσπασε λευκή ισοπαλία στο Αιγάλεω. Αν και η εμφάνιση των "κοκκινόμαυρων" δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, η ουσία είναι πως η ομάδα δείχνει ότι πλέον δικαιολογημένα μπορεί να βλέπει κάτι περισσότερο από την παραμονή

ΑΙΓΑΛΕΩ, Γήπεδο "ΣΤ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ"

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Παρά τις απουσίες βασικών παικτών (Κόβατς, Πετκάκης, Φυτανίδης) ο Απόλλων ήταν το ίδιο σοβαρός και πειθαρχημένος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αν ο Παπάς ήταν σε καλύτερη ημέρα (έχει τη δικαιολογία του τραυματισμού του προς το τέλος του α' ημιχρόνου) θα μπορούσε να πάρει ακόμη και το διπλό. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και τους γηπεδούχους μόλις στο 3' να αγγίζουν το γκολ, αλλά στα διαδοχικά σουτ των επιθετικών του Αιγάλεω ο Κελπέκης αντέδρασε σωστά.

Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ απάντησε δυο λεπτά αργότερα με τον Παπά να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ του πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Τζενάμο και το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών ολοκληρώθηκε στο 7' όταν μετά την σέντρα του Ποπόφ ο Αγρίτης βρήκε τη μπάλα με προβολή και ο Κελπέκης έδιωξε εντυπωσιακά. Μετά το 15' ο Κατσαβάκης πέρασε τον Παπαδόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας, μεταφέροντας τον Παρμαξίδη στον άξονα και μ' αυτή την κίνηση κλείδωσε το χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Απόλλων εύκολα ανέκοπτε τις όποιες προσπάθειες των Σκοπελίτη και Μάριτς, ενώ ο Παπαδόπουλος έκλεισε τους διαδρόμους στους ιδιαίτερα δραστήριους Γιάντσετιτς και Τσάτσο. Επιθετικά όμως οι Καλαμαριώτες ήταν επιπόλαιοι και παρά το ότι βγήκαν πολλές φορές στην κόντρα, έκαναν εύκολα το λάθος στην τελική πάσα ή ήταν εντελώς άστοχοι στα σουτ.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ αξιόλογη στιγμή αυτή στο 27' όταν από τη σέντρα του Καραλιόπουλου ο Παπάς δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά. Το Αιγάλεω στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε να πιέσει και πάλι, έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Στεφανίδη που με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έγινε ακόμη πιο… βαρετός. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά φάση μπροστά από την εστία του Κελπέκη ούτε για αστείο δεν γινόταν. Η αλλαγή του Μουζαουί (πέρασε ο Ιωάννου) έδειξε τον ξεκάθαρο στόχο της Καλαμαριάς που ήταν η ισοπαλία για να ακολουθήσει ένα δεκάλεπτο τρομερής πίεσης από τους γηπεδούχους. Στο 72' ο Σκοπελίτης βρέθηκε στο έδαφος μετά από έντονο διαγκωνισμό με τον Μουράφσκι και ο Στυλιάρας σωστά έδειξε παίζετε, ενώ στο 77' από τη σέντρα του Γιάντσετιτς ο Αγρίτης έστειλε τη μπάλα άουτ. Εκεί κάπου η επιθετικότητα των γηπεδούχων ξεθύμανε με τον Απόλλωνα να χάνει την ευκαιρία στο 85'. Από λάθος του Όμο, ο Παπάς έδωσε την ασίστ στον Κλέιτον, ο Βραζιλιάνος έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Τζενάμο, αλλά την είδε σαδιστικά να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά άουτ.