Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( βολεϊ: ο ηρακλης "βλεπει" φαϊναλ φορ στο τσαμπιονς λιγκ :: 20/1/2006 20:07:14) 

Κοντά στο τέταρτο φάιναλ φορ της καριέρας του βρίσκεται ο Αντρέι Κράβαρικ.

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗ

ΒΟΛΕΪ: Ο ΗΡΑΚΛΗΣ "ΒΛΕΠΕΙ" ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ραντεβού στη Ρώμη

Διάπλατα άνοιξε για τον Ηρακλή ο δρόμος για την τέταρτη συμμετοχή του σε φάιναλ φορ του Τσάμπιονς λιγκ, αφού η χθεσινή κλήρωση των νοκ άουτ αγώνων ήταν η καλύτερη δυνατή για τον φιναλίστ του περσινού θεσμού. Οι "κυανόλευκοι" είναι σε θέση ισχύος, για να προκριθούν στην τελική φάση και να διεκδικήσουν το τρόπαιο στο επιβλητικό "Παλαλοτομάτικα" της Ρώμης, αφού η κληρωτίδα στάθηκε κάτι παραπάνω από γενναιόδωρη μαζί τους. Στη φάση των "12", αντίπαλος των νταμπλούχων Ελλάδας θα είναι η αυστριακή Χοτβόλεϊς Βιέννης, η κατά τεκμήριο πιο αδύναμη ομάδα που συνεχίζει, αφού προκρίθηκε ως τέταρτη του ομίλου της. Εφόσον πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, η ομάδα του Αλέκου Λεώνη θα αντιμετωπίσει είτε τη βελγική Νόλικο Μαασέικ, είτε την πολωνική Σκρα Μπελχάτοβ, με τον πρώτο αγώνα ξανά στον Εύοσμο και τον επαναληπτικό εκτός έδρας. Περίπατος δεν προβλέπεται, αφού οι Βέλγοι αποτελούν παραδοσιακή δύναμη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και οι Πολωνοί σκορπούν πολλά λεφτά τα τελευταία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι σαφώς πιο επιθυμητοί αντίπαλοι από ό,τι οι εκπρόσωποι της Ρωσίας ή της Ιταλίας…

Η ΣΦΑΓΗ θα γίνει στα υπόλοιπα ζευγάρια, όπου κάποια από τα θεωρητικά φαβορί θα αναμετρηθούν μεταξύ τους. Έτσι, στη φάση των "6", λογικά πρόκειται να τεθούν αντιμέτωπες η ρωσική Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ με την ιταλική Περούτζια, με τη νικήτρια του ζευγαριού να αποτελεί την αντίπαλο των "κυανόλευκων" στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ρώμης, εφόσον βέβαια δεν σημειωθεί κάποια έκπληξη. Στον άλλο ημιτελικό, ήδη έχει πάρει θέση η οικοδέσποινα της τελικής φάσης, ιταλική Σίσλεϊ Τρεβίζο, την οποία αναμένεται να συναντήσει είτε η ρωσική Ντιναμό Μόσχας, είτε η κάτοχος του τίτλου, γαλλική Τουρ.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ για την πρόκριση δήλωσε ο προπονητής του Ηρακλή, τονίζοντας πάντως τις ιδιαιτερότητες του νέου συστήματος διεξαγωγής, αφού στους νοκ άουτ αγώνες δεν μετρά πλέον το σύνολο των κερδισμένων σετ, αλλά το άθροισμα των κερδισμένων πόντων κάθε ομάδας: "Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από εδώ και πέρα, λόγω του συστήματος με τους πόντους. Το καλό είναι ότι αποφύγαμε τις πολύ δυνατές ομάδες από τη Ρωσία και την Ιταλία. Γνωρίζουμε τη Χοτβόλεϊς, αφού πέρσι είχαμε παίξει μαζί της ένα φιλικό στη Θεσσαλονίκη, πριν από το φάιναλ φορ. Σε σχέση με την περασμένη σεζόν, πάντως, οι Αυστριακοί διαθέτουν πιο έμπειρο πασαδόρο".