Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αντιστροφη μετρηση για την κληρωση των προκριματικων euro 2008 :: 23/1/2006 18:56:09) 

Τα μέλη της εθνικής μας ομάδας σήκωσαν τελευταίοι το κύπελλο "Ανρί Ντελονέ". Η ΟΥΕΦΑ θα το αντικαταστήσει από το ερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ EURO 2008

Ετοιμότητα και νέο κύπελλο

Μετρούν αντίστροφα οι Ελβετοί για την κλήρωση των προκριματικών του Euro 2008, που διεξάγεται την Παρασκευή στην πόλη Μοντρέ. Οι 50 ομάδες τοποθετήθηκαν σε επτά γκρουπ δυναμικότητας, με την Ελλάδα εξ ορισμού στους "ισχυρούς" ως κάτοχο, μαζί με τις Ολλανδία, Πορτογαλία, Τσεχία, Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία.

ΜΕ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟ φόντο τη λίμνη της Γενεύης, οι διοργανωτές ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν 700 επίσημους καλεσμένους, 62 τηλεοπτικούς σταθμούς και 300 αθλητικογράφους από όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο, αφού εικόνα θα φτάσει ως και το… Μακάο!

Οι δυο διοργανώτριες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Αυστρία και Ελβετία, όρισαν ως παρουσιαστές της κλήρωσης δυο αστέρες του πρόσφατου παρελθόντος, τους Αντρέας Χέρτσογκ και Στεφάν Σαπουιζά αντίστοιχα, ενώ η διαδικασία, που θα ξεκινήσει στη 1.15 μ.μ. ώρα Ελλάδας, θα διαρκέσει περί τα 15 λεπτά.

ΚΑΙ ΝΕΟ ΤΡΟΠΑΙΟ: Επιπρόσθετα, από την ΟΥΕΦΑ έγινε γνωστό πως μια μέρα πριν από την κλήρωση, την Πέμπτη, θα παρουσιαστεί στο Μοντρέ και το νέο τρόπαιο, που θα αντικαταστήσει αυτό που βρίσκεται στις προθήκες της ΕΠΟ για τη νικήτρια του 2004, Ελλάδα… Το νέο κύπελλο είναι 18 πόντους ψηλότερο και δύο κιλά βαρύτερο από το "Ανρί Ντελονέ", που φιλοτεχνήθηκε το 1960.

Δ. ΜΠ.