Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( φιλικο για την ενισχυση των οικογενειων των δυο δολοφονηθεντων αστυνομικων :: 4/1/2006 21:07:12) 

Αλέξης Κούγιας και Παναγιώτης Οικονομίδης με τα παιδιά ενός εκ των αδικοχαμένων αστυνομικών.

ΦΙΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Αγώνας ανθρωπιάς στα Γιάννινα

Ο κοινωνικός ρόλος του ποδοσφαίρου -με το ανθρώπινό του πρόσωπο- μετουσιώθηκε σε πράξη χθες στο στάδιο των Ιωαννίνων. Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου διοργανώθηκε από τους προέδρους του ΠΑΣ Γιάννινα, Αλέξη Κούγια, και της Αναγέννησης Άρτας, Παναγιώτη Οικονομίδη, για την ενίσχυση των οικογενειών των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών, που δολοφονήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ καιρικές συνθήκες 2.000 φίλαθλοι κρατώντας αναμμένα κεριά έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο στη μνήμη των αστυνομικών Δημήτρη Κώτση από τα Γιάννινα και του Κωνσταντίνου Βλαχοπάνου από την Άρτα, εκφράζοντας ταυτόχρονα -με την αγορά εισιτηρίων που έφτασαν τις 3.000 και οι εισπράξεις τις 15.000 ευρώ- τη συμπαράστασή τους προς τις οικογένειές τους. "Ο ΠΑΣ σε συνεργασία με την Αναγέννηση Άρτας μετουσίωσε σε πράξη τα σιωπηρά συναισθήματα του συνόλου των Ηπειρωτών. Παρά τη συνεχή βροχόπτωση συγκεντρώθηκαν 2.000 άνθρωποι για έναν ιερό σκοπό και έδειξαν ότι η κουλτούρα αλλά και η φιλοσοφία τους γενικότερα να στηρίξουν ηθικά και υλικά τις οικογένειες δύο δικών τους παιδιών, που σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας, ξεπερνά κάθε προσδοκία" ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Άρτας, Παναγιώτη Οικονομίδη, παρέδωσε τιμητικές πλακέτες και φανέλες των δύο ομάδων στους συγγενείς των δύο αστυνομικών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 με γκολ των Κασναφέρη (15') και Καούνου (43'), ενώ να σημειωθεί ότι ο αγώνας θα επαναληφθεί για τον ίδιο σκοπό την ερχόμενη Τετάρτη στο γήπεδο της Άρτας.