Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( λαμπροτητα στη γιορτη αθλητισμου του δημου θεσσαλονικης :: 16/1/2006 22:30:18) 

Μαρία Τσιαρτσιάνη (αριστερά) και Άρης Γρηγοριάδης με το βραβείο του κορυφαίου αθλητής της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη.

ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η αθλητομάνα είναι εδώ

του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Η λάμψη των αστεριών του αθλητισμού της πόλης πλημμύρισε χθες το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Ο δήμος Θεσσαλονίκης τίμησε τους κορυφαίους αθλητές για το 2005, σε μια βραδιά που ενώθηκαν οι σύγχρονες και οι παλιές δόξες των γηπέδων.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης Άρης Γρηγοριάδης, η βολεϊμπολίστρια Μαρία Τσιαρτσιάνη και ο Γ.Σ. Ηρακλής για τις επιτυχίες σε πάλη, πόλο και βόλεϊ, κατέκτησαν τα βασικά βραβεία και τα χρηματικά έπαθλα των 9.000 ευρώ που θεσμοθέτησε ο δήμος. "Ήμουν, είμαι και θα μείνω για πάντα στον Άρη", τόνισε ο Γρηγοριάδης, ενώ η Τσιαρτσιάνη υπογράμμισε πως "είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουν το έργο σου και να σε τιμούν άνθρωποι του αθλητισμού". Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ηρακλή, Νίκος Παναγόπουλος, δήλωσε ότι "…ο Γηραιός βρήκε το ελιξίριο της νεότητας και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά".

"Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ της αθλητομάνας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται, αυτή η πόλη συνεχίζει να δίνει Μεγαλέξανδρους, να δίνει Ολυμπιονίκες, να δίνει παιδιά σύμβολα, παιδιά μαχητές των στίβων και της ζωής, ανεπανάληπτους αλλά και ρομαντικούς ιδεολόγους του αθλητισμού και της αθλητικής ιδέας", τόνισε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ήθους πήρε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του καράτε Κώστας Παπαδόπουλος, ενώ ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος αθλητής ψηφίστηκε ο αρσιβαρίστας Βλαδίμηρος Λαζαρίδης. Καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Χρυσάφης Βαγγελακάκης για τις επιτυχίες του Άρη Γρηγοριάδη. Στις κατηγορίες των ΑΜΕΑ νικητές αναδείχθηκαν οι Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (κολύμβηση), Μαρία Άλλα (στίβος), Μακεδόνες 2000 (σωματείο) και Δημήτρης Κουντουράς (προπονητής στίβου).

ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ "Μέγας Αλέξανδρος" τιμήθηκαν η Εθνική ομάδα για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ στη Σερβία, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Ανδρέα Μιαούλη να παραλαμβάνει το βραβείο, καθώς και ο Ηρακλής για το νταμπλ στο βόλεϊ, με την ομάδα των "κυανόλευκων" να δίνει σύσσωμη το παρών. Επίσης τιμήθηκαν δόξες του παρελθόντος, όπως οι Βασίλης Χατζηπαναγής, Σταύρος Σαράφης, Άγγελος Σπυρίδων (ποδόσφαιρο), Πέτρος Πετράκης, Ορέστης Αγγελίδης (μπάσκετ), Δημήτρης Κικιλής (στίβος), Άλκης Σκλαβούνος (κωπηλασία), Μαρία Αθανασιάδου (βόλεϊ), Παναγιώτης Αντωνόπουλος (πυγμαχία) και Νίκος Κυρίτσης (παράγοντας ΠΑΟΚ). Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, η πρόεδρος του ΣΕΟ Νίκη Μπακογιάννη, ο προπονητής της Εθνικής βόλεϊ ανδρών Κώστας Χαριτωνίδης, καθώς επίσης πολλοί βουλευτές και εκπρόσωποι των ΠΑΕ της πόλης, αλλά και της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης.