Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το χρυσο γκολ του επαλε εδωσε το τριποντο στον ηρακλη :: 12/3/2006 21:54:22) 

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ: Ο Ζοέλ Επαλέ μόλις έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει.

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΠΑΛΕ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Το δέκατο ήταν και το πιο γλυκό

Το δέκατο γκολ του Ζοέλ Επαλέ, ίσως αποδειχθεί το πιο κρίσιμο, στη μάχη που δίνει για να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά σαλόνια, μετά από μία τριετία. Ο Ηρακλής πέρασε από τη Λιβαδειά με το χρυσό γκολ του Καμερουνέζου στο 80' και έκανε το αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει σε θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Σε ένα παιχνίδι που έλειπε η κλασική ευκαιρία και κυριάρχησε η δύναμη, οι "κυανόλευκοι" κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο, αν και η εμφάνισή τους ήταν πολύ κατώτερη σε σχέση με τον αγώνα στο Περιστέρι. Τότε, όμως, δεν πήρε ούτε βαθμό, ενώ χθες πήρε τρεις.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑ να σφυρίζει με το παραμικρό (25 φάουλ έδωσε σε 45 λεπτά), τον αγωνιστικό χώρο ιδιαίτερα γλιστερό από τη βροχή, που έπεφτε μέχρι και την έναρξη του αγώνα και τον Ηρακλή να αδυνατεί να βγάλει μία επίθεση της προκοπής, κύλησε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Το ποδόσφαιρο που παίχθηκε σε αυτό το διάστημα είναι βέβαιο ότι θα ξεχαστεί γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν. Ο Λεβαδειακός διαφύλαξε τα νώτα του και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του στον αέρα, με βαθιά γεμίσματα και βαθιές σέντρες. Μόλις μία φορά όμως κατάφερε να γίνει απειλητικός, όταν σε κόρνερ του Βιτάλι, ο Δημητρόπουλος επιχείρησε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ (31'). Η μοναδική αξιόλογη φάση του Ηρακλή σημειώθηκε στο 15', όταν ο Επαλέ εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ, αλλά ο Καρακώστας ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα. Το σημαντικότερο πρόβλημα του Ηρακλή εντοπιζόταν στην αριστερή πλευρά, καθώς ο Καλλιμάνης έδειξε να παίρνει τον αέρα του Περπερίδη, κυρίως στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ενώ ο Λαγός δεν πήρε τις πρωτοβουλίες που θα περίμενε ο Κωφίδης.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ βελτιώθηκε σημαντικά, η λειτουργία της ομάδας ήταν αρκετά καλή, ωστόσο ο Καρατζάς ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει να παιχτεί ποδόσφαιρο. Κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο σφύριξε τριάντα φάουλ(!). Οι "κυανόλευκοι" πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο τους έλειπε αυτό το… κάτι που χρειαζόταν για να φτάσει με αξιώσεις απέναντι στον Καρακώστα. Με την εικόνα του παιχνιδιού ήταν φανερό ότι η ομάδα που θα σκόραρε, θα έπαιρνε και το "χρυσό" τρίποντο. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν φανερό ότι η ομάδα που ζητούσε περισσότερο και με πιο ορθόδοξο τρόπο το γκολ, ήταν ο Ηρακλής και το πέτυχε δέκα λεπτά πριν από το τέλος. Ο Περπερίδης επιχείρησε εξαιρετική σέντρα, ο Επαλέ χώθηκε στη μικρή περιοχή και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ προσπάθησαν και πάλι με βαθιές σέντρες να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο το δίδυμο Κατσαμπή-Σεγκιρί βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και οι δυο τους "καθάρισαν" όλες τις επικίνδυνες φάσεις, κερδίζοντας κατά κράτος όλες τις μονομαχίες, ενώ ο Αμπάρης ενέπνεε σιγουριά με τις επεμβάσεις του. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους "κυανόλευκους" να πανηγυρίζουν και βλέπουν πλέον ορθάνοιχτη την πόρτα της Ευρώπης.