Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( απο το αγχος του 0-0 των πρωτων 45' στο επιβλητικο 3-0 επι της βεροιας :: 12/3/2006 20:43:03) 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς (δεξιά) υπέγραψε σκοράροντας δις τη νίκη του Άρη. Πρώτα με σουτ (πάνω) κι έπειτα με κεφαλιά (κάτω) έλυσε το γόρδιο δεσμό της βεροιώτικης άμυνας.

ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ 0-0 ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 45' ΣΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ 3-0 ΕΠΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Γκολ-Γκολ-ιάς

Στη λήξη του πρώτου μέρους, το 0-0 ανάμεσα σε Άρη και Βέροια προοιώνιζε ένα αγχωτικό και πιθανότατα επικίνδυνο δεύτερο μέρος για τους "κίτρινους". Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς είχε άλλη άποψη. Οδήγησε την ομάδα του σε ένα άνετο 3-0 και έκανε σαφές ότι η άνοδος είναι υπόθεση του Άρη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Γήπεδο ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Τα πρώτα σαράντα πέντε λεπτά αποτυπώνουν το γνώριμο σκηνικό: μαζική άμυνα από το φιλοξενούμενο (η Βέροια σε 3-6-1 με δυο ζώνες άμυνας) και από την άλλη ο Άρης (σε 3-5-2 αλλά χωρίς κίνηση και φαντασία) να προσπαθεί να ξεπεράσει αυτό που ο Αναστόπουλος αποκαλεί… τείχος του Βερολίνου.

ΣΕ ΣΑΡΑΝΤΑ εννιά (με τις καθυστερήσεις) λεπτά, καταγράφηκε μια φάση. Κι αυτή ως μη γενόμενη. Στο 4' ο Κόστα σέντραρε, ο Σκαρμούτσος με κεφαλιά σκόραρε, αλλά ο πρώτος βοηθός Γενναίος υπέδειξε οφσάιντ. Στην επανάληψη ο Άρης δεν πρόλαβε να αγχωθεί. Μόλις στο 48', η λάθος θέση του Αποστολίδη επέτρεψε στον Γόγολο να πάρει την πρώτη κεφαλιά και στον Γκουγκουλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Πριν προλάβει να αντιδράσει η Βέροια ήρθε το 2-0. Στο 59' ο Γκουγκουλιάς πήρε τη μπάλα κάτω από το κέντρο, πάσαρε πλάγια στον Νεμπεγλέρα και "έκοψε" στην περιοχή. Η σέντρα ήταν πολύ καλή, η κεφαλιά του νεαρού στράικερ το ίδιο και το 2-0 γεγονός…

ΜΕ ΣΚΟΡ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ πια, ο Άρης πήρε τη χείρα βοηθείας από την αντίπαλο για να παίξει καλύτερα. Ο Μλαντένοφ έριξε δεύτερο επιθετικό, έβγαλε και έναν κεντρικό αμυντικό και οι διάδρομοι ήταν πλέον ορατοί. Στο 79' ο Σκαρμούτσος πλάσαρε με προβολή στον Αποστολίδη. Στο 82' ο Δημήτρης σούταρε (μοναδική φάση για τη Βέροια) δυνατά και η μπάλα εξοστρακίστηκε άουτ από τη συμβολή των δοκαριών. Ο Αναστόπουλος έριξε Φιλιππάκο, Φλόρες και Βελώνη στο τέλος. Ο τελευταίος, στο 92' μετά από ένα κερδισμένο "σκουπίδι" που κυνήγησε ο Γκουγκουλιάς, ανατράπηκε και κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Παπαδόπουλος (3-0). Μωυσιάδης, Παπαδόπουλος και Γκουγκουλιάς καλύτεροι του Άρη, κανείς διακριθείς από τη Βέροια. Ο Ζωγράφος (με μικρά λάθη) "κιτρίνισε" Γκαρσία, Γκουγκουλιά, Β. Σαμαρά και Δημήτρη.

ΑΡΗΣ: Μπούτσεκ, Γόγολος, Κολτσίδας, Παπαδόπουλος, Ντομορό, Μωυσιάδης, Γκαρσία (85' Φλόρες), Νεμπεγλέρας, Κόστα (79' Φιλιππάκος), Σκαρμούτσος (85' Βελώνης), Γκουγκουλιάς.

ΒΕΡΟΙΑ: Αποστολίδης, Καβακάς (74' Νικολόπουλος), Δημήτρης, Δ.Σαμαράς, Β.Σαμαράς, Γεωργιάδης, Κανακούδης, Λαναρής, Γκουέλα (65' Ανδρεάδης), Βοσκαρίδης (64' Θωμαΐδης), Αμαεφούλε.