Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο ηρακλης εφτασε στην πηγη αλλα δεν ηπιε νερο :: 6/3/2006 18:18:58) 

ΕΠΕΛΑΣΗ: Ο Ζοέλ Επαλέ μόλις έχει ξεπεράσει και τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου Χρυσόστομο Μιχαηλίδη και πλασάρει την μπάλα στο κενό τέρμα.

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΓΚΟΛ: Με εκπλητκικό πλασέ ο Παναγιώτης Λαγός έβαλε τον Ηρακλή (προσωρινά) μπροστά στο σκορ με 2-1 και το πανηγυρίζει δεόντως με τον Ηλία Πουρσανίδη.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΠΙΕ ΝΕΡΟ

Τζάμπα κόπος

Το γήπεδο του Περιστερίου δεν έχει καμία σχέση με το Ρίο Ντε Τζανέιρο, Ατρόμητος και Ηρακλής δεν είχαν κανέναν Βραζιλιάνο στη σύνθεσή τους, όμως οι περίπου 2.000 θεατές που είδαν τον μεταξύ τους αγώνα, αισθάνθηκαν ότι παρακολουθούσαν κάτι από το διάσημο καρναβάλι. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό υπερθέαμα, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, αλλά ο Ηρακλής πλήρωσε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, χάνοντας με 3-2 στις καθυστερήσεις ένα παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε να είχε καθαρίσει πολύ νωρίτερα.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Πριν προλάβουν να ζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, το παιχνίδι είχε κλείσει στο… over, με τον Ηρακλή να προηγείται με 1-2 στο 13'. Μόλις στο 5' ο Λαγός έδωσε μισό γκολ στον Επαλέ που δεν αστόχησε, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ζαχαρόπουλος χτύπησε για πρώτη φορά την "κυανόλευκη αεροπορία" ισοφαρίζοντας… Το ορεκτικό ήταν εξαιρετικό και το κυρίως πιάτο ακόμη καλύτερο. Στο 11' ο Επαλέ με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά πριν ο Μιχαηλίδης προλάβει να αισθανθεί ανακουφισμένος, είδε το Βραζιλιάνικο πλασέ του Λαγού να τον εκθέτει και τον Ηρακλή να παίρνει και πάλι προβάδισμα στο σκορ.

Η ΜΠΑΛΑ πήγαινε από τη μια περιοχή στην άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, ενώ οι τερματοφύλακες έκαναν… υπερωρίες. Στο 17' ο Τζιμπούρ μετά την ασίστ του Κορακάκη βρέθηκε απέναντι από τον Αμπάρη, με τον κυανόλευκο τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής, ενώ τρία λεπτά αργότερα απογειώθηκε και με εκπληκτικό τρόπο έδιωξε το φάουλ του Μερίνο. Ο Ηρακλής πλησίασε στο γκολ με τον Λαγό (22') να κόβεται την τελευταία στιγμή, για να πέσει λίγο ο ρυθμός μετά το ημίωρο, προκειμένου να πάρουν όλοι λίγες ανάσες. Με την έναρξη της επανάληψης ο Ατρόμητος άγγιξε την ισοφάριση (αδύναμο πλασέ Μερίνο), αλλά στο επόμενο πεντάλεπτο ο Ηρακλής έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη. Στο 48' ο Μιχαηλίδης έδιωξε τη σέντρα του Ερέρα, στρώνοντας τη μπάλα στον Επαλέ που από τα δύο μέτρα και με την εστία κενή, σούταρε άουτ! Στο 53' ο Καμερουνέζος έδωσε την ασίστ στον Ερέρα, ο Αργεντινός σαν σε προπόνηση βρέθηκε απέναντι από τον Μιχαηλίδη, καταφέρνοντας να στείλει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι….

ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΥ οι γηπεδούχοι κατάλαβαν ότι η τύχη ήταν με το μέρος τους, αναθάρρησαν και με την εντολή του Παράσχου να παίξουν με βαθιές μπαλιές προς τους Τζιμπούρ και Ζαχαρόπουλο (αφού από τα άκρα ο Ηρακλής είχε μπλοκάρει τους διαδρόμους) το παιχνίδι άλλαξε μορφή. Ο Ατρόμητος πίεσε ασφυκτικά (ο Κωφίδης έπρεπε να φρεσκάρει πιο νωρίς την ομάδα του) και στο 74' ο Ζαχαρόπουλος πήρε το ριμπάουντ μετά την εκπληκτική επέμβαση του Αμπάρη στο φάουλ του Μερίνο, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, αλλά ο Ζαχαρόπουλος χτύπησε για τρίτη φορά, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με γυριστή κεφαλιά έκανε το 3-2. Το ότι το σκορ έμεινε εκεί οφείλεται στους δύο τερματοφύλακες, με τον Μιχαηλίδη στο 96' να διώχνει ενστικτωδώς το φάουλ του Επαλε και τον Αμπάρη στο 97' να απομακρύνει το πλασέ του Μερίνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φάουλ του Επαλέ υπήρξε πέναλτι, το οποίο ούτε οι ίδιοι οι παίκτες του Ηρακλή δεν αντιλήφθηκαν, καθώς ο Ζαχαρόπουλος τράβηξε τη φανέλα του Παπαζαχαρία.